Συνάντηση ΕΣΑΜΕΑ με τον Υπουργό Υγείας για το νέο ΕΚΠΥ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔19/06/2018 - 22:05 | Author: Newsroom

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία – Αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη και τους αντιπρόεδρο Γ. Λεοντόπουλο, γ. γραμματέα Ι. Λυμβαίο και το μέλος της Εκτελεστικής Χ. Γερώνυμο είχαν σήμερα Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 συνάντηση, μετά από πρόσκλησή του, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη. Στη συνάντηση παρών ήταν και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Γεωργακόπουλος

Η συνάντηση αφορούσε στον νέο ΕΚΠΥ (Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας) που δημοσιεύεται σήμερα. Όπως έχει γίνει γνωστό, από την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΣΑμεΑ ζήτησε οργανωμένη διαβούλευση με την ηγεσία του Υπουργείου και το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου ο νέος ΕΚΠΥ να προστατεύει ουσιαστικά την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, τα αναλώσιμα, τα βοηθήματα κλπ. που χρειάζονται τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Οι συντονισμένες προσπάθειες όλων αυτών των ημερών της ΕΣΑμεΑ και των φορέων μελών της είχαν σαν αποτέλεσμα σημαντικές βελτιώσεις επί του τελικού κειμένου, οι οποίες κρίνονται θετικές. Στη σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε συζήτηση και δόθηκαν διευκρινήσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων.

Ο υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα να τεθεί ο νέος ΕΚΠΥ σε διαβούλευση και επεξεργασία από την ΕΣΑμεΑ και τους φορείς μέλη της και μέχρι τα μέσα Ιουλίου να καταθέσει η ΕΣΑμεΑ συνολική πρόταση στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ και στον κ. Πολάκη με όλες τις προτεινόμενες αλλαγές, διορθώσεις και βελτιώσεις, οι οποίες και θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση.

Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι η συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κρίνεται θετική. Ο διαρκής αγώνας της ΕΣΑμεΑ και των φορέων της συνεχίζεται ασταμάτητα, για την πρόσβαση και την προστασία του πανανθρώπινου αγαθού και δικαιώματος, την υγεία και των υπηρεσιών υγείας προς κάθε πολίτη, με ή χωρίς αναπηρία.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral