Συμφωνία αλλιώς εκλογές; Οι προβλέψεις της JP Morgan

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔02/02/2017 - 19:23 | Author: Newsroom

Συμφωνία μέχρι τον Ιούλιο σε ποσοστό 90%, βλέπει η JP Morgan σε έκθεσή της για την Ελλάδα. Ωστόσο, αναλύει την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με την κόντρα ΔΝΤ με Β.

Σόιμπλε και την παγίδευση της ελληνικής οικονομίας.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επιταχύνει την υλοποίηση των προαπαιτουμένων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση με επιτυχία.

Βασικό σενάριο παραμένει η προοπτική να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός, με την κυβέρνηση Τσίπρα να εφαρμόζει τα αιτήματα των πιστωτών.

tο βασικό σενάριο της JP Morgan παραμένει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με την ελληνική κυβέρνηση να ενδίδει στα αιτήματα των δανειστών, για να παραμείνει στην εξουσία και να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές.
Συμφωνία αλλιώς εκλογές; Οι προβλέψεις της JP Morgan

Ωστόσο, η πιθανότητα έχει μειωθεί στο 60%. Καθώς αυξάνεται το πολιτικό κόστος αποδοχής των αιτημάτων των δανειστών, αυξάνεται αντίστοιχα και το ρίσκο κυβερνητικής κρίσης και πρόωρων εκλογών.

Η ιδανική ημερομηνία ολοκλήρωσης θα ήταν η 20η Φεβρουαρίου, πριν από τις ολλανδικές εκλογές του Μαρτίου, ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει μια γρήγορη επιτάχυνση στις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης τον Φεβρουάριο. Τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ότι η προθεσμία του Φεβρουαρίου είναι αρκετά φιλόδοξη.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η Ελλάδα να σημειώσει πρόοδο στα εκκρεμή ζητήματα και επίσης να υπάρξει σαφήνεια σχετικά με τις σχέσεις του ΔΝΤ και της Γερμανίας, έτσι ώστε στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup να τεθεί ένα δυνατό πλαίσιο για την ολοκλήρωση της αξιολόγηση πριν από τα μέσα του Ιουνίου.

Πάντως, οι πρόωρες εκλογές δεν μπορούν να αποκλειστούν απόλυτα, ως αποτέλεσμα της γερμανικής επιμονής σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ η οποία αυξάνει το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν η κυβέρνηση αποτύχει να περάσει τα μέτρα από την ελληνική Βουλή. Εάν συμβεί αυτό, οι πρόωρες εκλογές το 2017 θα είναι αναπόφευκτες.

Loading...
  • europalso

    ideascentral