Σημαντική πρόοδο αλλά όχι συγκεκριμένη ημερομηνία για συμφωνία «βλέπει» η Κομισιόν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/03/2017 - 16:05 | Author: Newsroom

«Σημαντική πρόοδο» στις διεργασίες μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης βλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την ολοκλήρωση των διεργασιών στις Βρυξέλλες στρέφοντας την προσοχή της προς το Eurogroup της 7ης Απριλίου, χωρίς, όμως, να υπάρχει κάποια σαφής ένδειξη για επίτευξη σύντομα μιας τεχνικής συμφωνίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως έχει γίνει «σημαντική πρόοδος σε τομείς κλειδιά» και οι διεργασίες συνεχίζονται τώρα από τα κεντρικά γραφεία των θεσμών.

Στη συνέχεια ο κ. Σχοινάς υπενθύμισε τη δήλωση του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ από τη Ρώμη, πως η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο απαιτεί αμοιβαία εργασία από όλες τις πλευρές.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ραντεβού τώρα είναι το Eurogroup της 7ης Απριλίου, όπου «ιδεατά ως τότε θα έχουμε μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο».

Σε επόμενη ερώτηση, τέλος, για το αν ο πρόεδρος Γιούνκερ έβαλε ημερομηνία στο στόχο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης επειδή φοβάται τυχόν νέες καθυστερήσεις, ο Μαργαρίτης Σχοινάς απάντησε πως «ο πρόεδρος δεν λέει τίποτα στην τύχη, όταν μιλάει ζυγίζει κάθε του λέξη. Όταν ο πρόεδρος μιλάει εμείς εδώ σιωπούμε».

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral