Σύγκρουση για την περιουσιακή κατάσταση του Μητσοτάκη και της συζύγου του

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔05/02/2017 - 20:37 | Author: Newsroom

Με τίτλο «Ακίνητα στο Παρίσι και εκατομμύρια εκτός πόθεν έσχες» η εφημερίδα Documento, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η σύζυγος του Κυρ. Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόβσκι, «από το 2006 δεν καταθέτει δήλωση πόθεν έσχες όπως είναι υποχρεωμένη με βάση τον νόμο.

Με πρόσχημα την επί πέντε χρόνια διάσταση με τον σύζυγό της και νυν αρχηγό της ΝΔ δεν έχει κάνει δήλωση, αν και ο νόμος δεν κάνει τέτοια πρόβλεψη. Πώς να κάνει άλλωστε, αφού έτσι ακυρωνόταν. Κάθε πολιτικός που θα επιθυμούσε να κρύψει περιουσιακά στοιχεία θα δήλωνε “διάσταση”».
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «το θέμα είναι ότι η Μαρέβα Γκραμπόβσκι – Μητσοτάκη φαίνεται να αποκτά τεράστια περιουσία αμέσως μόλις σταματά να κάνει δήλωση πόθεν έσχες. Το 2006, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει τη Βουλή ότι είναι σε διάσταση με τη σύζυγο του, η Μαρέβα αγοράζει το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, μέσω εταιρείας που ανήκει στην ίδια κατά 95%».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, «πρόκειται για ιστορικό κτίριο σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές του Παρισιού, στο έβδομο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας (οι τιμές αγοράς κυμαίνονται περίπου στις 28.000 ευρώ το τετραγωνικό) και το αγοράζει καταβάλλοντας 1,5 εκατ. ευρώ, όπως γράφουν τα συμβόλαια. Αμέσως μετά η κυρία Μητσοτάκη ξεκινά εντυπωσιακή επιχειρηματική δραστηριότητα, δημιουργώντας και άλλη εταιρεία στης οποίας το ΔΣ φιγουράρει ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος ερευνάται για τη λίστα Λαγκάρντ και τη συμμετοχή του στα Panama Papers. Είναι εντυπωσιακό ότι ακόμα και σήμερα που το ζεύγος Κυριάκου –Μαρέβας όχι μόνο δεν είναι σε διάσταση, αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να προβάλλει την κοινή ζωή του μέσα από τα social media, η Μαρέβα Γκραμπόβσκι δεν κάνει δήλωση πόθεν έσχες».
«Το σημείωμα στη Βουλή»
Και προσθέτει η εφημερίδα: «Στις 30 Ιουνίου του 2006 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως βουλευτής υποβάλλει δήλωση πόθεν έσχες, χωρίς να περιλαμβάνει τα περιουσιακά στοχεία της συζύγου του. Στον φάκελο των δηλώσεων του εκείνης της χρονιάς υπάρχει ένα σημείωμα, μάλλον ενημερωτικό προς τα μέλη της επιτροπής πόθεν έσχες, στο οποίο λακωνικά και χωρίς καμία επισημότητα αναγράφεται:
“Ιδιωτικό συμφωνητικό,
Αθήνα, 15 Ιουνίου 2006,
Γάμος 1/2/1997.
Τρία παιδιά, Κωνσταντίνος, Μαρία, Δάφνη
Η σχέση του γάμου έχει κλονισθεί και έχει επέλθει διάσπαση συμβίωσης. Εξ αυτού του λόγου οι σύζυγοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε λύση του γάμου με τη διαδικασία του συναινετικού διαζυγίου”».
Με αφορμή το δημοσίευμα η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Τα πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου, για άλλη μια φορά, βυθίζουν την πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο. Δεν διστάζουν να αφήσουν χυδαία υπονοούμενα για την προσωπική ζωή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η διάσταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τη σύζυγό του ήταν περίπου σκηνοθετημένη για να μην δηλωθεί στο πόθεν έσχες ένα ακίνητο που είχε η ίδια αγοράσει και είναι δηλωμένο στην Γαλλική εφορία!.. Βαξεβάνης, Καλογρίτσας, Τσίπρας και Παππάς είναι ένα και το αυτό. Τους πληρωμένους εκτελεστές συμβολαίων θα τους κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Τους πολιτικούς τους καθοδηγητές θα τους κρίνει ο Ελληνικός λαός».
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για το δημοσίευμα αναφέρει: «Την ίδια στιγμή που η γαλλική κοινή γνώμη συνταράσσεται από το «Penelope gate», το σκάνδαλο απόκρυψης αργομισθίας της συζύγου του Γάλλου υποψήφιου Προέδρου της Δεξιάς κ. Φιγιόν, δημοσίευμα στην εφημερίδα Documento αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγει συστηματικά και με ιδιαίτερα τεχνάσματα να δημοσιοποιήσει το Πόθεν έσχες της συζύγου του.
Το εύλογο ερώτημα είναι: Γιατί; Τι έχει να κρύψει; Ισχύει ότι υπάρχουν αγορές ακινήτων εκατομμυρίων ευρώ στο κέντρο του Παρισιού; Ισχύει ότι είχε συστήσει εταιρία με τον ελεγχόμενο για τη λίστα Λαγκάρντ και τα Panama Papers κ. Παπασταύρου;
Μετά την υπόθεση Siemens, λοιπόν, και τον Κήρυκα Χανίων, άλλο ένα θέμα για το οποίο είναι έκθετος ο κ. Μητσοτάκης».

Loading...
  • europalso

    ideascentral