Σε υψηλά τριών εβδομάδων το δολάριο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/06/2018 - 20:00 | Author: Newsroom

Σε υψηλά τριών εβδομάδων έναντι του γιεν σκαρφαλώνει σήμερα το δολάριο, εν αναμονή της ολοκλήρωσης των ιστορικών συνομιλιών ανάμεσα στους ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας.

Οι επενδυτές αποφεύγουν τον πρόωρο ενθουσιασμό, αλλά δεν φαίνεται και να φοβούνται, εάν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι δεν αναζητούν την ασφάλεια του παραδοσιακού καταφυγίου, δηλαδή του ιαπωνικού νομίσματος. Υπό τις συνθήκες αυτές το αμερικανικό νόμισμα ανήλθε έως και τα 110,495 γιεν, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 23 Μαΐου.

Στις 07:10 ώρα Ελλάδος η ισοτιμία διαμορφώνεται στα 110,230 γιεν ανά δολάριο, με το αμερικανικό νόμισμα να παρουσιάζει άνοδο 0,2% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Άνοδο 0,2%, στις 93,715 μονάδες παρουσιάζει και ο Δείκτης Δολαρίου, που παρακολουθεί την πορεία του έναντι των έξι μεγαλύτερων ανταγωνιστών του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βλέμματα των επενδυτών της αγοράς συναλλάγματος είναι στραμμένα και στη συνεδρίαση της Federal Reserve, που αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, πιθανότατα με την αύξηση των επιτοκίων, για δεύτερη φορά φέτος.

Loading...
  • europalso

    ideascentral