Σε άπταιστα ελληνικά υποδέχθηκε τον Τσίπρα ο Πατριάρχης Ειρηναίος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔01/02/2017 - 17:03 | Author: Newsroom

Στεφάνι στον ανδριάντα του Ρήγα Φεραίου κατέθεσαν οι πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Νωρίτερα, σε άπταιστη ελληνική, υποδέχθηκε στο Πατριαρχείο τον πρωθυπουργό ο Πατριάρχης της Σερβίας, Ειρηναίος, κάτι που επισημάνθηκε και από τον πρωθυπουργό.

(Όπως ο ίδιος ο Πατριάρχης γνωστοποίησε νωρίτερα, ύστερα από ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, έκανε μεταπτυχιακό στην Αθήνα το 1963, στη Θεολογική Σχολή της Αθήνας).

Στον σύντομο διάλογο που είχαν, παρουσία των ΜΜΕ, Πατριάρχης και πρωθυπουργός, θυμήθηκαν την προηγούμενη επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο Βελιγράδι, δύο χρόνια πριν. Επίσης, ο πρωθυπουργός ρώτησε τον Πατριάρχη αν επισκέπτεται συχνά το σερβικό μοναστήρι του Χιλανδαρίου στην Αθωνική Πολιτεία. Ο Πατριάρχης απάντησε καταφατικά και συμπλήρωσε ότι μόλις ένα μήνα πριν, ήταν στο Άγιο Όρος.

Ο κ. Τσίπρας προηγουμένως είχε συναντηθεί με την πρόεδρο της σερβικής Βουλής Μάγια Γκοΐκοβιτς και συζήτησαν για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και Σερβίας και ειδικότερα της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας των δυο Κοινοβουλίων. Σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές και οι δύο εστίασαν στη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ των δυο λαών.

Τα εντυπωσιακά σχέδια, στο πλαίσιο ανάπλασης που θα αλλάξει την όψη μέρους της πόλης, παρουσίασε νωρίτερα ο δήμαρχος Βελιγραδίου Σίνισα Μάλι στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του Σέρβου πρωθυπουργό Αλεξάντερ Βούτσιτς. Πρόκειται για την ανάπλαση τμήματος της παλιάς πόλης του Βελιγραδίου που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Σάβα. Με την επίσκεψη αυτή έκλεισε η διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στην αποψινή συζήτηση στη Βουλή.

Loading...
  • europalso

    ideascentral