Σε 3 μήνες η έκδοση νέων συντάξεων από το 2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔08/01/2017 - 22:05 | Author: Newsroom

Στην πρώτη προτεραιότητα του ΕΦΚΑ στάθηκε, ο διοικητής του ΕΦΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης, δηλαδή στις 100.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης. Στόχος του ΕΦΚΑ είναι στο τέλος του έτους η νέα σύνταξη να βγαίνει σε μόλις τρεις μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπακαλέξης, σε συνέντευξή του στο μαγκαζίνο του Flash 96,0 FM, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Οι άμεσες προτεραιότητες είναι να εφαρμοστούν οι πρόνοιες και οι προβλέψεις με τις οποίες έχει σχεδιαστεί o ΕΦΚΑ, για να αισθανθούν οι πολίτες την γρήγορη και άμεση ανταπόκριση σε όλα τα αιτήματα που εκκρεμούν. Αμέσως, μία πολύ – πολύ επιτακτική ανάγκη να βγουν οι 100.000 αιτήσεις που εκκρεμούν, να πληρωθούν το ταχύτερο δυνατό, που εκεί έχει και δημοσιονομική επίπτωση για τη χώρα μας, διότι επιπλέον μπορούμε να διαθέσουμε 800 εκατομμύρια. Εκτός αυτού όμως παράλληλα θα τρέξει και ο νέος σχεδιασμός, οι νέες αιτήσεις οι οποίες θα υποβάλλονται, με στόχο τέλος του έτους η νέα σύνταξη να βγαίνει σε τρεις μήνες», αποκάλυψε ο κ. Μπακαλέξης και συνέχισε:

«Δεν είναι απλό το εγχείρημα, ούτε εύκολο, ενώνονται, ουσιαστικά όμως, όχι κατ’ επίφαση, τα 9 ταμεία της χώρας, που καλύπτουν όλο τον ελληνικό πληθυσμό, ενώνονται εν λειτουργία, χωρίς στιγμή να παρατηρηθεί κενό στη λειτουργία τους, με τις δυσκολίες που έχει αυτό και η προτεραιότητά μας και ο στόχος μας είναι αυτό να γίνει με απόλυτη επιτυχία, χωρίς αστοχίες και χωρίς προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση, καλόπιστα και ανθρώπινα ζητάμε την κατανόηση όλων».

Τέλος, ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν νέες ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο διοικητής του ΕΦΚΑ απάντησε: «Είναι ένα θέμα που θα το δούμε στην πορεία. Είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με όλη την οικονομική πολιτική της χώρας. Θα το δούμε πάντως, να είστε σίγουροι ότι θα το δούμε, άλλωστε γι’ αυτό έχει δεσμευτεί και η πολιτική ηγεσία».

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral