Σε 1 εκατ. συνταξιούχους οι επιστροφές κρατήσεων υγείας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/11/2017 - 16:17 | Author: Newsroom

Το ποσό που θα διανεμηθεί στους από την Τετάρτη, με τηνεπιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών, εκτιμά το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ).

Οπως αναφέρει, οι δικαιούχοι της επιστροφής των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών είναι 1.008.277 σε σύνολο 2,6 εκατ. συνταξιούχων και τα ποσά που θα διανεμηθούν ανέρχονται στα 294.999.492 ευρώ.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ζητά στην επιστροφή να συνυπολογιστεί και η παρακράτηση της ΕΑΣ (ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης) από τον Αύγουστο του 2010 έως 30 Ιουνίου 2016.

Καλεί τους συνταξιούχους που έχουν κράτηση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι τις 30/6/2016 να επισκεφθούν τα γραφεία του ΕΝΔΙΣΥ με την αρχική απόφαση συνταξιοδότησης και ένα ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ώστε να καταθέσουν υπολογισμένη αίτηση επιστροφής προς τον .

Όπως παρατηρεί ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) Νίκος Χατζόπουλος ,τα ποσά που θα επιστραφούν αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των άγριων περικοπών στους συνταξιούχους οι οποίοι έχασαν λόγω των συνολικών μνημονιακών περικοπών έως και το 70% των εισοδημάτων τους, μάλιστα από το 2019 έρχεται νέος κύκλος περικοπών με την μείωση της προσωπικής διαφοράς, των οικογενειακών επιδομάτων και την κατάργηση του καθώς και την αύξηση του αφορολόγητου.

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral