Σαπέν: Χωρίς συμφωνία για το χρέος, η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει στις αγορές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔08/04/2017 - 16:50 | Author: Newsroom

Εάν δεν υπάρξει συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους, οι αγορές δεν θα έχουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και η επιστροφή της χώρας στις αγορές δεν θα είναι δυνατή», ανέφερε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βαλέτα της Μάλτας.

Ο κ. Σαπέν επεσήμανε ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup «υπήρξε ένα πολύ σημαντικό βήμα» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να γίνει μια συνολική συμφωνία με το ΔΝΤ για το θέμα του χρέους και παράλληλα να προετοιμάσουμε η Ελλάδα για την επιστροφή της στις αγορές στα μέσα του 2018. Και για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να αντιμετωπιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, διαφορετικά οι αγορές δεν θα έχουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και δεν θα αποδεχθούν την επιστροφή της».

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα ότι «από μόνη της θα πιάσει το στόχο του πλεονάσματος στο 3,5% από το 2018 και πέρα, χωρίς να εφαρμοστούν νέα περιοριστικά μέτρα».

«Στην περίπτωση που θα χρειαστεί η εφαρμογή των μέτρων, η άποψη της Ελλάδας, όσο και η δική μας, είναι ότι υπάρχει το περιθώριο να χρησιμοποιηθούν τα θετικά μέτρα (αντιμέτρα)», είπε ο κ. Σαπέν και συμπλήρωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση «θα είναι σε θέση όταν εφαρμόσει τα μακροπρόθεσμα αναγκαία μέτρα που αφορούν τις συντάξεις και τους φόρους, να εφαρμόσει στοχευμένες κοινωνικές παρεμβάσεις. Πολιτικά είναι πολύ σημαντικό για τον Τσίπρα, γιατί μπορεί να πει ότι “εμείς δεν ξοδεύουμε ούτε ένα επιπλέον ευρώ”».

Loading...
  • europalso

    ideascentral