Ρίο 2016 Ολυμπιακοί Αγώνες Τελετή έναρξης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔06/08/2016 - 00:43 | Author: Newsroom

Τελετή έναρξης: τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, ανοίγει η αυλαία των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων.

: Τα στεφάνια από κλαδιά ελιάς, χρόνια τώρα αποτελούν μέρος σκηνικού σε αναμνηστικές φωτογραφίες. Τα εκατοστά του δευτερολέπτου είναι βγαλμένα τις περισσότερες φορές από εργαστήρια. Η εμπορευματοποίηση προηγείται και όχι απλά ακολουθεί κάθε βήμα που κάνει ο αθλητής, κάθε κίνηση ή μέρος του σώματός του. Οι σημαίες καλύπτουν διαφορετικούς τόπους καταγωγής σε μία αποθέωση μίας ιδιαίτερης παγκοσμιοποίησης.

Κι όμως οι , που ανασύρουν μύθους και εθνικά οράματα στο πέρασμά τους, ίσως για να επιβάλουν την αυτονόητη -ένα καιρό- κυριαρχία τους, εξακολουθούν να είναι το σημαντικότερο αθλητικό ραντεβού στον πλανήτη. Ένα γεγονός, με οικονομικές, πολιτιστικές, κοινωνικές και πολιτικές αναφορές. Ξοδεύοντας ολοένα και περισσότερα δισεκατομμύρια.

Από τις 5 έως τις 21 Αυγούστου το Ρίο Ντε Τζανέιρο θα γίνει το θέατρο της μεγάλης γιορτής. Οι αγώνες θα γίνουν σε 33 χώρους στο Ρίο και σε 5 χώρους στις πόλεις του Σάο Πάολο, Μπέλο Οριζόντε, Σαλβαδόρ, Μπραζίλια, και Μανάους. Με 10.500 αθλητές από 206 χώρες.

“Θερμές ευχές για κάθε επιτυχία στην ελληνική αποστολή” για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας με σχετική ανάρτηση του στο Twitter.”Οι δυνατότητές σας είναι αδιαμφισβήτητες!”, σημειώνει επιπλέον.

Loading...
  • europalso

    ideascentral