Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί λιγότερα από τα 86 δισ. ευρώ του ESM

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔19/02/2017 - 16:59 | Author: Newsroom

Συνέχεια στο «μπαράζ» των δηλώσεών του γύρω από το ελληνικό ζήτημα δίνει ο… λαλίστατος, εσχάτως, επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Έτσι, εκτιμά ότι, παρά τη συνεχιζόμενη κρίση στη χώρα, η Ελλάδα θα χρειαστεί σαφώς λιγότερα χρήματα από το τρίτο πακέτο βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμoύ Σταθερότητας (ESM) από το ποσό που είχε υπολογiσθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα Βild.

Το ποσό, μάλιστα, το οποίο δεν θα χρειαστεί να εκταμιευτεί, θα μπορούσε να ανέλθει σε διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων ευρώ, γράφει η γερμανική εφημερίδα.

«Exουμε πίσω μας ήδη το μισό του τριετούς προγράμματος και έχουμε καταβάλει (στην Ελλάδα) μόλις 32 δισ. ευρώ. Στο τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, πιθανόν να έχουμε δώσει σαφώς λιγότερα από το συμφωνηθέν ανώτατο ποσόν των 86 δισ. ευρώ από τα δάνεια σωτηρίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού» είπε στην Bild ο Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευτεί στην έκδοση της Δευτέρας.

Ως λόγους ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφέρει το «ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ήταν μικρότερες από εκείνες που είχαν αρχικά υπολογιστεί» και το ό,τι ο «προϋπολογισμός (της Ελλάδας) εξελίσσεται καλύτερα».

«Εάν μάλιστα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανανεώσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, θα μειωθεί περαιτέρω το ποσόν του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, το οποίο θα εκταμιευθεί» προσέθεσε.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral