Πρόστιμο €5.000 σε όσους δεν δηλώνουν ενοίκιο από Airbnb

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔25/11/2017 - 09:00 | Author: Newsroom

H ώρα των , για όσους προχωρούν σε βραχυχρόνιες μισθώσεις των ακινήτων τους μέσω και δεν κάνουν εγγραφή στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής. Και μάλιστα τσουχτερών, καθώς σε πρώτη φάση θα φτάνουν στις 5.000 ευρώ.

Το Μητρώο αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2018 και η εγγραφή θα πρέπει να γίνει για βραχυχρόνιες μισθώσεις οι οποίες συνάπτονται από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μετά.

Αυτό καθόλου δεν σημαίνει ότι και για τα φετινά εισοδήματα δεν θα υπάρξει φόρος. Προβλέπεται φορολογική επιβάρυνση με συντελεστές έως και 45% και τα εισοδήματα θα πρέπει να αποτυπωθούν με διακριτό τρόπο στις φορολογικές δηλώσεις.

Σχετική είναι η απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, η οποία υπεγράφη σήμερα.

Εκεί αναφέρεται ότι πρόνοια της απόφασης είναι η δημιουργία απλών και σύντομων διαδικασιών, που θα ολοκληρώνονται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του site της Α.Α.Δ.E.

Παράλληλα, με σκοπό τόσο τη διευκόλυνση των φορολογουμένων, όσο και τη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων, έχει αναπτυχθεί συνεργασία της Α.Α.Δ.Ε. με τις ψηφιακές πλατφόρμες, που μεσολαβούν στη βραχυχρόνια μίσθωση.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral