Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 10.500 θέσεις εργασίας σε ΟΤΑ Δημόσιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔20/04/2017 - 19:48 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 23/04/2017 - 21:19

Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση 10.500 θέσεων εργασίας που πρόκειται να «ανοίξουν» σε ΟΤΑ και Δημόσιο μέσω του (www.oaed.gr).

της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και άλλων Δημοσίων Φορέων για την απασχόληση 10.500 ανέργων ηλικίας 55-67 ετών θα βγει στον «αέρα» το αμέσως επόμενο διάστημα.

Την υλοποίηση του προγράμματος ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου και η σχετική προκήρυξη θα βγει από τον ΟΑΕΔ πολύ σύντομα.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα επιχορηγούνται επιχειρήσεις των ΟΤΑ αλλά και υπηρεσίες άλλων δημοσίων φορέων προκειμένου να προχωρούν στην πρόσληψη 10.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών.

ΟΑΕΔ ταμείο ανεργίας: Δικαιούχοι και δικαιολογητικά

Το πρόγραμμα πρόκειται να υλοποιήσει άμεσα το υπουργείο Εργασίας, μέσω του ΟΑΕΔ, όπως εξήγγειλε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός, Ράνια Αντωνοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση των 10.500 ατόμων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω και της ηλικίας τους, θα περιλαμβάνει, την πρόσληψη τους με μισθό μέχρι 600 ευρώ από 8 μέχρι 12 μήνες και με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Σύμφωνα με πηγές του ΟΑΕΔ στο πρόγραμμα θα εντάσσονται άνεργοι που βρίσκονται στο μητρώα του Οργανισμού τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης υπαγωγής.

Διαβάστε επίσης: ΟΑΕΔ: Online αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδοτούμενων ανέργων

Επίσης ανάμεσα στις προϋποθέσεις θα είναι να εξακολουθούν να είναι άνεργοι κατά την προκήρυξη του προγράμματος και να κατέχουν κάρτα ανεργίας, την οποία ανανεώνουν.

Να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία.

ΟΑΕΔ κάρτα ανεργίας: Αναλυτικός οδηγός

ΟΑΕΔ: Εργαστήρια για ανέργους: Hμερομηνίες

Αντωνοπούλου για το πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους

Loading...
  • europalso

    ideascentral