Ποιοι είναι δικαιούχοι για το νέο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/01/2018 - 09:29 | Author: Newsroom

Το νέο της θα παρέχει έκπτωση έως και 70% στους πολίτες με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα και θα ισχύσει από 1η Φεβρουαρίου. Στο κοινωνικό τιμολόγιο πλέον όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα, ενώ οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισόδημα Αλληλεγγύης θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση.

Για το (ΚΟΤ) θα λαμβάνεται υπόψη η συνολικότερη περιουσιακή εικόνα του νοικοκυριού αλλά και η περιουσιακή κατάσταση όλων των ατόμων που κατοικούν σε αυτό. Οι κατηγορίες που μπορούν να ενταχθούν στο ΚΟΤ παραμένουν δύο: Στην πρώτη κατηγορία, παρέχεται έκπτωση έως 70% και σε αυτό εντάσσονται όσοι πληρούν τα αυστηρά κριτήρια λήψης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης..

Στη δεύτερη κατηγορία, στην οποία παρέχεται γύρω στο 35%, εντάσσονται όσοι πληρούν τα κριτήρια που ορίστηκαν για τη λήψη του κοινωνικού μερίσματος (ήτοι αξία ακίνητης περιουσίας όλων των μελών του νοικοκυριού έως 180.000, συνολικό ύψος εισοδήματος μέχρι 9.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται κατά 50% για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 25% για κάθε ανήλικο μέλος).

ΔΕΗ: Ποιοι δικαιούνται έκπτωση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος

Loading...
  • europalso

    ideascentral