ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Βολές» κατά Σκουρλέτη και Αχτσιόγλου για τα εργατικά δυστυχήματα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/01/2018 - 21:00 | Author: Newsroom

«Και όμως οι αρμόδιοι των Υπουργείων Εσωτερικών και συνεχίζουν να κοιμούνται τα βράδια χωρίς να έχουν βάρος στην συνείδησή τους…!!!». Με αυτή τη φράση, η ΠΟΕ – , ασκεί σφοδρή κριτική στις ηγεσίες των ΥΠΕΣ και του Υπουργείου Εργασίας, για τα νέα θανατηφόρα δυστυχήματα, εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σημειώνει:

«Πριν συνέλθει η οικογένεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το θάνατο του Δημοτικού Υπαλλήλου Η.Ζ., που εργαζόταν στο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης δέχεται νέο χτύπημα. Δημοτικός Υπάλληλος του Δήμου Αμφίπολης έχασε τη ζωή του χθες εν ώρα υπηρεσίας.
Ο 53χρονος εργαζόμενος με ειδικότητα υδρονομέα κλήθηκε να επισκευάσει βλάβη-διαρροή στις Κρηνίδες Σερρών και κατά τη διάρκεια της εργασίας έπεσε από σκάλα σε βάθος τεσσάρων (4) μέτρων με συνέπεια να χτυπήσει θανάσιμα στο κεφάλι.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να τον απεγκλωβίσει και το Ε.Κ.Α.Β. να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, αλλά όταν διακομίστηκε στον Κέντρο Υγείας ήταν ήδη αργά. Διαπιστώθηκε απλά ο θάνατος του. Τραγική ειρωνεία είναι πώς στο Κέντρο Υγείας εργάζεται η κόρη του.

Δυστυχώς, το 2018 δεν έχει μπει με τους καλύτερους οιωνούς. Ήδη, η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετράει στις πρώτες τρεις ημέρες του νέου χρόνου δύο (2) θανάτους από εργατικά ατυχήματα, όταν το 2017 ήταν από τα πλέον θανατηφόρα.

Οι αιτίες είναι γνωστές. Έχει επισημανθεί πολλές φορές από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πώς η μη εφαρμογή των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας, με ευθύνη των αρμοδίων Υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας, είναι εγκληματική.

Κι όμως οι αρμόδιοι συνεχίζουν να κοιμούνται τα βράδια χωρίς να έχουν βάρος στη συνείδηση τους τις δεκάδες ανθρώπινες ζωές που χάνονται εξαιτίας της εγκληματικής τους αδιαφορίας και της ανεπάρκειας τους να εφαρμόσουν το Νόμο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την βαθιά θλίψη της για το θάνατο του άτυχου υπαλλήλου του Δήμου Αμφίπολης και τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral