Πιτσιόρλας: Θόρυβος χωρίς λόγο το δημοσίευμα του Spiegel για τη Fraport

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔30/09/2017 - 10:15 | Author: Newsroom

«Θόρυβο χωρίς λόγο» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας το δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel που υποστηρίζει ότι η Fraport θα ζητήσει αποζημίωση 70 εκατ. για τις ελλείψεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Πηγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συγκρότησε άμεσα επιτροπή η οποία πραγματοποίησε επιτόπια έρευνα και στα 14 αεροδρόμια και αποδείχθηκε ότι οι καταστροφές οι οποίες, μεταξύ άλλων, αφορούσαν καμένες λάμπες και πυροσβεστήρες, υπολογίζονται στο ποσό των 40.000 ευρώ.

Η επιτροπή του υπουργείου, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, απάντησε εμπρόθεσμα ότι με βάση τη σύμβαση, οι καταστροφές στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ανέρχονται σε 40.000 ευρώ και δεν έχουν καμία σχέση με το αίτημα της FRAPORT για αποζημίωση ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Ίδιες πηγές αναφέρουν ότι προκάλεσε εντύπωση το δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel που αναφέρει ότι η Fraport θα ζητήσει αποζημίωση 70 εκατ. για τις ελλείψεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Εξάλλου, ερωτηθείς για το θέμα με τη Fraport, ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε πως «υπάρχει σε εξέλιξη μια διαδικασία, που πριν ολοκληρωθεί δεν έχουμε κανέναν λόγο να ασχοληθούμε» και εξήγησε: «Έχουμε να κάνουμε με μια μεγάλη σύμβαση και όπως και με άλλες συμβάσεις παραχώρησης, σε αυτές τις συμβάσεις, στην πορεία υλοποίησής τους, προφανώς θα ανακύπτουν προβλήματα. Οι συμβάσεις προβλέπουν τις διαδικασίες επίλυσης αυτών των προβλημάτων και θα πρέπει να περιμένουμε αυτές τις διαδικασίες να δούμε αν τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει πρόβλημα. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επίλυσης των τεχνικών διαφορών και νομίζω πως πρέπει να έχουμε την εμπιστοσύνη ότι από αυτή τη διαδικασία τελικώς θα διευκρινιστούν τα πράγματα».

 

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral