Πυρ και μανία ο Τσακαλώτος με το ΔΝΤ για την μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔18/02/2017 - 20:21 | Author: Newsroom

Ο ΥΠΟΙΚ Ευκλίδης Τσακαλώτος ασκεί έντονη κριτική στη στάση του ΔΝΤ και Σόιμπλε , αποκαλύπτοντας τον λόγο πουπροέκυψε η πίεση για μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων.

Στην Ερώτηση αν η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης προκάλεσε νέες απαιτήσεις, ο υπουργός απαντά: «Δεν έχει παίξει σε αυτό το θέμα ρόλο η όποια καθυστέρηση. Ήδη από το φθινόπωρο το ΔΝΤ ζητούσε 2% μέτρα διότι εκτιμούσε ότι το 2019 δεν θα φτάσουμε το στόχο για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα. Από τον Δεκέμβριο, όταν πλέον φαινόταν ότι θα πιάναμε το στόχο, άλλαξε το τροπάριο και ζήτησε μέτρα για μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων, με το επιχείρημα ότι αυτά είναι ποιοτικά διαρθρωτικά μέτρα που χρειάζεται η ελληνική οικονομία».

Και η δήλωση του υπουργού Οικονομικών προς την «Εφημερίδα των Συντακτών» καταλήγει: «Αυτά τα επιχειρήματα συνοδεύτηκαν με την επωδό ότι αν αυτά δεν σας αρέσουν υπάρχουν και άλλα! Πώς είναι λοιπόν δυνατό να μην υπάρχει καθυστέρηση με αυτή την τακτική και με έναν Σόιμπλε που παραμένει σφίγγα σε ό,τι αφορά το χρέος;», αναρωτιέται ο Ευκλ. Τσακαλώτος.

Loading...
  • europalso

    ideascentral