Πετρόπουλος: Αφορολόγητο το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/12/2016 - 10:35 | Author: Newsroom

Αφορολόγητο θα δοθεί το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους που έχουν σύνταξη έως 830 ευρώ, που αποφάσισε η κυβέρνηση μετά την υπεραπόδοση των εσόδων, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Α Πετρόπουλος.

Τόνισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ότι από τους δικαιούχους δεν θα λάβει κανείς κάτω από 300 ευρώ, ενώ ξεκαθάρισε ότι για τον υπολογισμό του πλαφόν θα συνυπολογίζονται αθροιστικά οι συντάξεις που λαμβάνει και όχι το ΕΚΑΣ ή άλλα επιδόματα.

Ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε επίσης ότι εξετάζεται να δοθεί το επίδομα και σε όσους εκκρεμεί η σύνταξή τους.

Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι κανείς δεν πρόκειται να πάρει κάτω από 300 ευρώ ενώ όπως είπε για 500.000 συνταξιούχους το έκτακτο βοήθημα ισοδυναμεί με την 13η σύνταξη.

Ξεκαθάρισε ότι για τον υπολογισμό του πλαφόν θα συνυπολογίζονται αθροιστικά οι συντάξεις που λαμβάνει και όχι το ΕΚΑΣ ή άλλα επιδόματα.

Πρόσθεσε ότι μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχει καταβληθεί σε όλους το έκτακτο βοήθημα.

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε οτι ότι έως τον Σεπτέμβριο του 2017 θα έχουν απονεμηθεί 102.000 συντάξεις που εκκρεμούν εδώ και χρόνια.

Υπενθυμίζεται, ότι τα χρήματα που μοιράζονται, προκύπτουν από την υπεραπόδοση στα έσοδα, που δημιούργησαν έκτακτο πλεόνασμα. Το ποσό που μοιράζεται, μοιράζεται πριν κλείσει ο χρόνος, ώστε να εγγραφεί στις δαπάνες και να μοιραστεί όλο.

Loading...
  • europalso

    ideascentral