Παυλόπουλος: Η Ελλάδα δείχνει αλληλεγγύη σε όλους τους τομείς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔10/04/2017 - 17:08 | Author: Newsroom

Η Ελλάδα ανήκει στις χώρες εκείνες, οι οποίες επιδιώκουν πραγματικά την συντομότερη ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας και την ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα με την Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Σερβίας, στο κτίριο της Ηρώδου Αττικού.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς την Maja Gojković «το να είναι κάποιος μέλος της ΕΕ είναι μεγάλη τιμή, αλλά συνεπάγεται και υποχρεώσεις και η μεγαλύτερη υποχρέωση, είναι η αλληλεγγύη που πρέπει να επιδεικνύουν οι ευρωπαϊκοί λαοί στην επιδίωξη του κοινού στόχου για την ΕΕ» προσθέτοντας ότι «δίχως αλληλεγγύη δεν μπορεί να υπάρξει πορεία της Ευρώπης προς τα εμπρός».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «η Ελλάδα δείχνει την αλληλεγγύη της σε όλους τους τομείς», και ευχήθηκε «και όλοι οι εταίροι μας να κάνουν το ίδιο», ενώ κατέληξε εκφράζοντας τις ευχές του για καλή επιτυχία προς τον νέο Πρόεδρο της Σερβίας.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Σερβίας κα Maja Gojković, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο για την θερμή υποδοχή, αναφέρθηκε στα περιθώρια βελτίωσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας -Σερβίας και υπενθύμισε ότι φέτος συμπληρώνονται 135 χρόνια διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.

Αναφέρθηκε, στις προσπάθειες που καταβάλλει η Σερβία για την ολοκλήρωση των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, υπενθυμίζοντας ότι στόχος τους παραμένει να έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία των διαπραγματεύσεων έως το 2020 και τόνισε την σημασία που αποδίδει η χώρα της, στην στήριξη και βοήθειας της Ελλάδας σε αυτή την προσπάθεια.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτήν την στιγμή ολόκληρη η Ευρώπη και στάθηκε ιδιαίτερα στο Προσφυγικό ζήτημα αλλά και στην τρομοκρατία του ΙSIS.

Μάλιστα, η ίδια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανέφερε, ότι στα θέματα αυτά, «η μόνη λύση είναι η κοινή λύση».

Χαιρέτισε, επίσης, τη στάση της Ελλάδας στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου και υπογράμμισε τη σημασία που έχει για την Σερβία η αφοσίωση στις συμφωνίες των Βρυξελλών και η συνέχιση του διαλόγου με την Πρίστινα.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral