Παραμένουν οι διαφορές μεταξύ κυβέρνησης – δανειστών σε συντάξεις, κόκκινα δάνεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔28/04/2017 - 23:29 | Author: Newsroom

Μετά την ολοκλήρωση της 6ωρης διαπραγμάτευσης κυβέρνησης-δανειστών προκύπτει ότι δύο ζητήματα παραμένουν ανοικτά.
Όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή πρόκειται για δύο θέματα που έχουν πολιτικές προεκτάσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές έχουν θέσει θέμα σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, όσον αφορά στις συντάξεις, ενώ αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, οι διαφορές εστιάζουν κυρίως στο ζήτημα της ποινικής προστασίας των τραπεζικών στελεχών που εγκρίνουν αναδιαρθρώσεις κόκκινων δανείων.
Σε συμφωνία έχουν έρθει οι δύο πλευρές ως προς τη μείωση του αφορολόγητου, τα ενεργειακά, η υγεία και εν γένει το σύνολο του φορολογικού πακέτου μέτρων και αντίμετρων. Σημειώνεται ότι σήμερα δεν έγινε τελικά συζήτηση για τα εργασιακά.

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα υπάρχει αναδιάρθρωση δανείων κομμάτων και ΜΜΕ
Το ζήτημα της ασυλίας στελεχών του Δημοσίου και τραπεζικών στελεχών για την αναδιάρθρωση των «κόκκινων» δανείων προς Δημόσιο και τράπεζες τέθηκε στις συζητήσεις με εκπροσώπους των θεσμών την Παρασκευή, με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης να δηλώνει πως «δεν θα υπάρχει αναδιάρθρωση δανείων κομμάτων και ΜΜΕ».
Κατά την ίδια πηγή, η ασυλία δεν θα είναι οριζόντια και θα δίνεται κατά περίπτωση.
Οι τελικές διατάξεις θα ψηφιστούν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης έως τις 15 Μαΐου.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, για το θέμα αυτό κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδος φέρεται να είναι δυσαρεστημένοι, γιατί οι τραπεζίτες ήθελαν οριζόντια «ασυλία» και χωρίς τη χρονοβόρα διαδικασία που προτείνει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Loading...
  • europalso

    ideascentral