Παραδοχή Τόμσεν: Πολύ πιο πάνω από τις προβλέψεις μας το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔21/04/2017 - 19:23 | Author: Newsroom

Παραδέχτηκε ο Πολ Τόμσεν στις δηλώσεις που έκανε στην Ουάσινγκτον πως το πλεόνασμα της Ελλάδας για το 2016 είναι πολύ υψηλότερο από κάθε πρόβλεψη.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του ΔΝΤ όταν ρωτήθηκε για τα στοιχεία που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ σήμερα σχετικά με το ελληνικό πλεόνασμα είπε χαρακτηριστικά ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα είναι πολύ πιο πάνω από ό, τι είχαμε προβλέψει».

"Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο κάναμε λάθος στις επιπτώσεις των capital controls στην οικονομία" πρόσθεσε ο ίδιος.

Για τον στόχο του 3,5% στα πλεονάσματα ο Πολ Τόμσεν είπε πως θα πρέπει να επιτευχθεί για μικρό συγκριτικά χρονικό διάστημα και όχι για πολλά χρόνια.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα θα είναι επιτυχής και θα καταλήξει σε τεχνική συμφωνία, ενώ πρόσθεσε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος μέχρι τώρα, αλλά απομένουν κάποια εκκρεμή ζητήματα.

Ο Πολ Τόμσεν ανέφερε πως «θέλουμε ένα πρόγραμμα που να αντιμετωπίζει τα μεσοπρόθεσμα ζητήματα».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

H ελληνική οικονομία θα ανακάμψει από το χαμηλό επίπεδο που βρίσκεται σήμερα, αλλά θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να μειωθεί η ανεργία στα προ της κρίσης επίπεδα, δήλωσε ο Πολ Τόμσεν.

Όπως είπε, χρειάζονται πολλές διαρθρωτικές αλλαγές να γίνουν, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, το συνταξιοδοτικό και τη δημόσια διοίκηση. Πρόκειται για μία μακροχρόνια διαδικασία, είπε, απαντώντας σε ερώτηση του Μιχάλη Ιγνατίου για το πόσα χρόνια θα συνεχιστεί η τραγωδία της Ελλάδας.

Ο Τόμσεν σημείωσε πως δεν αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει τον στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ, αλλά τόνισε ότι δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τον στόχο αυτό με ταυτόχρονη ανάπτυξη της οικονομίας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral