Παπανάτσιου: Σε καμία περίπτωση μείωση του αφορολόγητου – Αλλαγές για τον ΕΝΦΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔22/11/2016 - 15:05 | Author: Newsroom

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης φοροαπαλλαγών άφησε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, αποκλείοντας ωστόσο κάθε περίπτωση μείωσης του αφορολόγητου.

Σε συνέντευξη της στον realfm 97,8 επισήμανε ότι «Απ’ ότι ξέρω δεν θα έχουμε μείωση του αφορολόγητου. Για τις φοροαπαλλαγές αυτές που έχουν μείνει είναι ελάχιστες. Δεν νομίζω ότι έχουμε κάποιο τέτοιο θέμα αυτή τη στιγμή. Οι δανειστές μπορεί να το θέτουν, εμείς το εξετάζουμε, αν γίνει κάτι θα το δούμε τις επόμενες ημέρες».

Και πρόσθεσε: «Σε καμία περίπτωση μείωση του αφορολόγητου, αλλά για τις φοροαπαλλαγές δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι σε κάποιες ομάδες και ποιο ακριβώς είναι το κομμάτι εκείνο που θέλουν οι δανειστές».

Η υφυπουργός Οικονομικών προανήγγειλε μείωση των έμμεσων φόρων μέσα στο 2017, υπογραμμίζοντας όμως ότι αυτό θα γίνει μόνο «αν το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Παράλληλα έκανε λόγο για αύξηση της επιδότησης στο επίδομα πετρελαίου για τις ορεινές περιοχές σημειώνοντας ότι στόχος είναι έως το τέλος του μήνα να έχει αναρτηθεί το νέο σύστημα, ενώ για τα τέλη κυκλοφορίας η κ. Παπανάτσιου τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αναρτηθούν νωρίτερα μέσα στο 2017.

Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ η υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι θα υπολογιστεί με τις νέες αντικειμενικές τιμές της εφορίας με ταυτόχρονη αύξηση των συντελεστών για όσους έχουν συγκεκριμένο ύψος περιουσίας και πάνω.

Για το θέμα των κατασχέσεων η κ. Παπανάτσιου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτές να τεθούν σε ισχύ από τον νέο χρόνο και να αφορούν κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο όχι για ποσό από 500 ευρώ και πάνω αλλά για μεγαλύτερα ποσά.

newsbeast

Loading...
  • europalso

    ideascentral