Όχι σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% από την Λαγκάρντ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔20/04/2017 - 08:02 | Author: Newsroom

H ανάλυση βιωσιμότητας του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος πρέπει να συνταχθεί με βάση λογικές προβλέψεις και δεν θα προβλέπουν πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για τα επόμενα δέκα χρόνια, διεμήνυσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε εκδήλωση του Bretton Woods Committee, στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ.

Η Κριστίν Λαγκάρντ υπεραμυνόμενη για το γεγονός ότι το ΔΝΤ δεν έχει επιστρέψει με χρηματοδότηση στο ελληνικό πρόγραμμα τόνισε: «Ο λόγος για τον οποίο το ΔΝΤ δεν είναι μέρος του ελληνικού προγράμματος είναι ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που θα μπορούσαμε να δεσμευτούμε και να το χρηματοδοτήσουμε. Επιμένουμε να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις σε συντάξεις και φορολογία.

«Στο θέμα των μεταρρυθμίσεων έχουμε δει βελτιώσεις αλλά», όπως σημείωσε «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», ενώ, όπως μεταδίδει ο ανταπροκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, επανέλαβε πως την επομένη εβδομάδα κλιμάκιο του ΔΝΤ θα επιστρέψει στην Αθήνα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Αναφορικά για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους η Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως σήμερα το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και πως θα πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωσή του.

«Η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, πρέπει να διεξαχθεί βάσει προβλέψεων, που είναι λογικές και δεν προβλέπουν ένα πρωτογενές πλεόνασμα που θα ανέλθει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% για τα επόμενα δέκα και πλέον χρόνια. Δεν είναι εφικτό και υλοποιήσιμο και αυτό το ξέρουμε».

Στην Ουάσινγκτον το ΥΠΟΙΚ

Στην Ουάσινγκτον θα βρίσκονται από σήμερα οι Υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθώς και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, όπου θα έχουν επαφές για προκαταρκτικές συζητήσεις σχετικά με το χρέος, στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, που πραγματοποιείται την Παρασκευή και το Σάββατο, 21 και 22 Απριλίου.

Με αφορμή την επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Υπουργού Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, της Υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη.

antenna

Loading...
  • europalso

    ideascentral