Οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ: Πριν το Πάσχα η πρώτη δόση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔01/04/2017 - 14:02 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 01/04/2017 - 14:40

Πριν το Πάσχα η πρώτη δόση του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΓΑ -Διευκρινίσεις, που αφορούν 740.000 οικογένειες με κρίσιμη οικονομική κατάσταση

Η διοίκηση του ΟΓΑ διαβεβαιώνει, ότι η πρώτη δόση του  θα καταβληθεί, πριν το Πάσχα. Ο Οργανισμός παρέχει διευκρινίσεις με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα και φήμες, που κυκλοφόρησαν, σχετικά με την καταβολή της 1ης δόσης του οικογενειακού επιδόματος.

«Εδώ και τέσσερα χρόνια, το χορηγείται με την υποβολή της αίτησης Α21, μετά τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης, οπότε και ελέγχονται, μέσω του συστήματος του TAXIS NET, τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησής του, που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Όμως, όπως είναι γνωστό, η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και το σύστημα του taxis net παραμένει κλειστό. Επειδή το οικογενειακό επίδομα αφορά σε περισσότερες από 740.000 οικογένειες που βρίσκονται κατά τεκμήριο σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ο ΟΓΑ χορηγεί την 1η δόση με μορφή προκαταβολής με βάση τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους.

Μάλιστα, για τον περιορισμό των ποσών που καταβάλλονται σε μη δικαιούχους, δόθηκε, ήδη από το 2016, ως προκαταβολή η πληρωμή του 50% της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του Α’ τριμήνου του 2016, που περιόρισε σημαντικά τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά» αναφέρει ο ΟΓΑ.

Σύμφωνα με τον , η διαδικασία χορήγησης που προετοιμάζει ο Οργανισμός, είναι ακριβώς ίδια με αυτήν που ακολουθήθηκε το 2016. «Οποιαδήποτε ημερομηνία καταβολής του οικογενειακού επιδόματος που ακούγεται, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι, για τη βοήθεια των συμπολιτών μας, οι Υπηρεσίες του ΟΓΑ μεριμνούν, ώστε η πρώτη δόση του να καταβληθεί οπωσδήποτε, πριν το Πάσχα, σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως» σημειώνει.

Loading...
  • europalso

    ideascentral