Οικογενειακά επιδόματα: “Θα αποκατασταθεί η αδικία”

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔18/01/2018 - 14:53 | Author: Newsroom

«Και οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, σε ό,τι αφορά τις πρωτοβουλίες που εμείς αναλάβαμε σαν υπουργείο Εργασίας, καλώς χαίρουν ιδιαίτερης φροντίδας στις ρυθμίσεις που κάνουμε» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Νεφελούδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Στις εργατικές κατοικίες οι πολύτεκνοι είχαν μία μείωση 50% στα χρέη τους και οι τρίτεκνοι και με τέσσερα παιδιά 20% επιπλέον των υπόλοιπων κατηγοριών. Στα δάνεια έχουν, επίσης, μία ευνοϊκότερη μεταχείριση –και καλώς γίνεται, γιατί έχουν μεγάλα οικογενειακά βάρη» εξήγησε ο κ. Νεφελούδης, ενώ για το θέμα των οικογενειακών επιδομάτων διευκρίνισε:

«Έγινε μία προσπάθεια και από την αναπληρώτρια υπουργό, κ. Φωτίου, και από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση συνολικά για τον εξορθολογισμό του συστήματος με τα , για να μπορέσουν να μπουν στο σύστημα και όσοι έχουν ένα και δύο παιδιά. Σε αυτή τη διαδικασία εξορθολογισμού μία ομάδα ανθρώπων -κυρίως τρίτεκνοι και πολύτεκνοι- έχει σχετικά κάποιες μειώσεις ή μη αυξήσεις στα . Από τη στιγμή που μπήκαν εισοδηματικά χαρακτηριστικά μέσα στην υπόθεση αυτομάτως αρχίζει να γίνεται διαδικασία εξορθολογισμού […] Δημιουργήθηκε μία αδικία, η οποία θα αποκατασταθεί. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε με περίπου 70.000 οικογένειες από 800.000 οικογένειες- δικαιούχους και όπως είπε ο πρωθυπουργός θα αποκατασταθεί, με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας».

Οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ: Δείτε αν δικαιούστε χρήματα από το 2017

Loading...
  • europalso

    ideascentral