Οι χρεώσεις για την πληρωμή φόρων από τα γκισέ των τραπεζών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔14/07/2017 - 11:00 | Author: Newsroom

Με κόστος από 1,10 έως 1,50 ευρώ θα επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν την πληρωμή του φόρου στο γκισέ των τραπεζών, μετά την κατάργηση της ανέξοδης πληρωμής που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Σε αυτό το επίπεδο θα κυμαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το τιμολόγιο που θα εφαρμόζουν πλέον οι τράπεζες για πληρωμή των φόρων στο γκισέ του καταστήματος, ενώ αντίθετα χωρίς χρέωση θα είναι η πληρωμή του φόρου μέσω internet banking, phone banking ή ΑΤΜ.

Την κατάργηση της δυνατότητας πληρωμής του φόρου στο γκισέ χωρίς κόστος για τους φορολογούμενους αποφάσισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και η σχετική απόφαση αναμένεται να ισχύσει άμεσα, με τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.

Στόχος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», είναι να περιοριστεί από τα 18,7 εκατ. ευρώ στα 7 εκατ. ευρώ ετησίως το κόστος που καταβάλλει κάθε χρόνο το Δημόσιο προς τις τράπεζες, αλλά και να ενθαρρυνθούν οι πολίτες να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους μέσω εναλλακτικών δικτύων, η χρήση των οποίων είναι δωρεάν για τους φορολογούμενους και το σχετικό κόστος αναλαμβάνει το Δημόσιο.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral