Οι φόροι που πρέπει να πληρώσουμε μέχρι το τέλος του 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/11/2017 - 09:36 | Author: Newsroom

 Ένα ακόμα δύσκολο έτος για τους Έλληνες φορολογούμενους πλησιάζει προς το τέλος του, χωρίς ωστόσο τα βάρη να λείπουν τον τελευταίο μήνα του 2017.

Στο πλαίσιο της φοροκαταιγίδας ήδη τα τέλη κυκλοφορίας να έχουν ήδη αναρτηθεί στο και οι ιδιοκτήτες οχημάτων πρέπει να τα εξοφλήσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Παράλληλα, φόροι ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ θα πρέπει να μπουν στα κρατικά ταμεία έως το τέλος του χρόνου για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού.

Το μενού περιλαμβάνει ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, αλλά και έμμεσοι φόροι.

Σε διάστημα λίγων ημερών οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν και την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος ενώ τον Δεκέμβριο ακολουθούν τα τέλη κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα:

Περίπου 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά θα πρέπει να καταβάλουν στα δημόσια ταμεία ένα ποσό συνολικού ύψους τουλάχιστον 1,2 δισ. ευρώ για να εξοφλήσουν την τρίτη και τελευταία δόση των φόρων που βεβαιώθηκαν από την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, δηλαδή του φόρου εισοδήματος, της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.

Περισσότερες από 250.000 εταιρίες και λοιπά νομικά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει την πέμπτη δόση του φόρου εισοδήματος για τη χρήση του 2016, η οποία ανέρχεται σε ένα ποσό της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ και ακολουθεί άλλη μία δόση στο τέλος Δεκεμβρίου 2017.

Περίπου 7,4 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν πληρώσει την τρίτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), το συνολικό ποσό της οποίας ανέρχεται σε 637 εκατ. ευρώ.

Απομένουν ακόμα δύο δόσεις, που λήγουν στα τέλη των μηνών Δεκεμβρίου 2017 και Ιανουαρίου 2018. Το συνολικό ποσό που έχει υπολογιστεί ότι θα καταβάλουν υπερβαίνει τα 3,1 δισ. ευρώ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral