ΟΓΑ: Περικοπές σε συντάξεις κατά 60%

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔25/04/2017 - 16:13 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες πληροφορίες για τις περικοπές στις των αγροτών κατά 60% μέχρι το 2025 και ποιοι τις αποφεύγουν.

Συγκεκριμένα, αποκλειστικά για τους συνταξιούχους αγρότες που συνεχίζουν να καλλιεργούν φαίνεται ότι θα ισχύσει η απαλλαγή από την περικοπή της σύνταξης κατά 60% μέχρι το 2025.

Η εγκύκλιος που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος αναφέρεται αποκλειστικά στους συνταξιούχους του πρώην (oga.gr) ενώ σε δηλώσεις του στη Βουλή ο ίδιος ο υφυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στην εξαίρεση οι συνταξιούχοι από άλλους φορείς που θα αποκτήσουν αγροτικό εισόδημα μετά την 1η Ιανουαρίου 2017, γράφει το ypaithros.gr.

Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Πετρόπουλο, δεν «κινδυνεύει» η σύνταξη όσων συνταξιούχων άλλων ταμείων είχαν δηλωμένη αγροτική δραστηριότητα πριν την έναρξη ισχύος του νέου ασφαλιστικού νόμου και συνεχίζουν την ίδια δραστηριότητα και το 2017.

Σε κάθε περίπτωση, για το θέμα αναμένεται σύντομα να εκδοθεί νέα ερμηνευτική/διευκρινιστική εγκύκλιος από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ή από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr).

ΟΓΑ: Όρια συνταξιοδότησης – Τι ισχύει

Loading...
  • europalso

    ideascentral