ΟΓΑ- Επίδομα Α21: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔20/08/2017 - 18:12 | Author: Newsroom

Σημαντικότατη αύξηση παρουσιάζεται στον αριθμό των που υποβλήθηκαν μέσω της φορολογίας εισοδήματος, από την 1η Ιουλίου έως και την Παρασκευή 4 Αυγούστου, από τους υποψήφιους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων του (www.oga.gr).

Συγκεκριμένα, αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία πληρωμή αφορούσε 574.505 δικαιούχους, ενώ οι καινούργιες αιτήσεις αγγίζουν τις 150.000.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, γίνεται αντιληπτό ότι ήδη υπάρχουν πάνω από 730.000 οικογένειες που είναι πιθανό να λάβουν τα οικογενειακά επιδόματα, κατά την γ’ δόση καταβολής τους, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Τί αλλάζει στα επιδόματα του ΟΓΑ

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ, φέτος, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων Α21 πραγματοποιήθηκε με πολλή μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά και συνέπεια από τους επίδοξους δικαιούχους. Ουσιαστικά, φάνηκε ότι πλέον οι πολίτες έχουν αντιληφθεί σε σημαντικό ποσοστό τον τρόπο χορήγησης των οικογενειακών επιδομάτων και γι’ αυτό καταθέτουν έγκαιρα όλα τα απαιτούμενα έντυπα και δικαιολογητικά. Γι’ αυτό και οι εκκαθαρίσεις των δόσεων από τον ΟΓΑ θα γίνονται επίσης με ταχύτερο και αποδοτικότερο τρόπο σε σχέση με το παρελθόν.

Ο στόχος του Οργανισμού πάντως παραμένει να είναι να ορίζονται με απόλυτη ακρίβεια οι ημερομηνίες καταβολής των επιδομάτων. Έτσι, θα αποφεύγεται στο μέλλον το φαινόμενο που παρατηρείται σήμερα, να ψάχνουν οι ενδιαφερόμενοι εναγωνίως να μάθουν πότε ακριβώς θα λάβουν την οικονομική στήριξη που τους αναλογεί μέσω των αντίστοιχων επιδομάτων.

Loading...
  • europalso

    ideascentral