ΟΓΑ Α21 Επίδομα τέκνων: Αναμονή για τους δικαιούχους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/04/2017 - 21:46 | Author: Newsroom

Μέρες αγωνίας για τις οικογένειες που περίμεναν να λάβουν την α΄ δόση του (oga.gr) καθώς ενώ σήμερα έπρεπε να αρχίσει η καταβολή, έλαβε παράταση για άγνωστο διάστημα.

Κι ενώ βρισκόμαστε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα, χιλιάδες οικογένειες δεν ξέρουν τι ξημερώνει με την αιφνιδιαστική απόφαση της μη καταβολής του επιδόματος κι ενώ δεν έχουν δοθεί περαιτέρω διευκρινίσεις.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εκδόθηκε:

Εδώ και 4 χρόνια το Οικογενειακό Επίδομα χορηγείται με την υποβολή της αίτησης Α21 μετά την συμπλήρωση της φορολογική δήλωσης, οπότε και ελέγχονται μέσω του συστήματος του TAXIS NET τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του, που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Όμως, όπως είναι γνωστό η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και το σύστημα του taxis net παραμένει κλειστό.

Επειδή το Οικογενειακό Επίδομα αφορά σε περισσότερες από 740.000 οικογένειες που βρίσκονται κατά τεκμήριο σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ο ΟΓΑ χορηγεί την 1η δόση με μορφή προκαταβολής με βάσει τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους.

Μάλιστα, για τον περιορισμό των ποσών που καταβάλλονται σε μη δικαιούχους εδόθη ήδη από το 2016 ως προκαταβολή η πληρωμή του 50% της πρώτης δόσης των του Α’ τριμήνου του 2016, που περιόρισε σημαντικά τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά.

Η διαδικασία χορήγησης που προετοιμάζει ο Οργανισμός είναι ακριβώς ίδια με αυτήν που ακολουθήθηκε το 2016. Οποιαδήποτε ημερομηνία καταβολής του Οικογενειακού Επιδόματος που ακούγεται δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι για την βοήθεια των συμπολιτών μας, οι Υπηρεσίες του ΟΓΑ μεριμνούν ώστε η πρώτη δόση να καταβληθεί οπωσδήποτε πριν το Πάσχα, σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως.

Loading...
  • europalso

    ideascentral