ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα 10.500 προσλήψεων σε ΟΤΑ-Δημόσιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔28/04/2017 - 14:57 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 30/04/2017 - 12:24

:  Νέα παράταση φαίνεται ότι παίρνει η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ (oaed.gr)για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και άλλων Δημοσίων Φορέων για την απασχόληση 10.500 ανέργων  55-67 ετών.

Το πρόγραμμα παρότι έχει εγκριθεί από τα τέλη Μαρτίου από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, δεν έχει λάβει την τελική έγκριση από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, που είναι το αρμόδιο για την κατάρτιση του προγράμματος.

Σύμφωνα με το νέο προγραμματισμό, η προκήρυξη των θέσεων αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στα μέσα Μαϊου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ρ. Αντωνοπούλου, ανακοίνωσε από τα Γιάννενα, το πρόγραμμα για τις προσλήψεις των 10.500 ανέργων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει χρονικά τη δημοσιοποίησή του, προκειμένου να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων.

Προϋποθέσεις – Αμοιβές – Χρόνος Απασχόλησης

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα επιχορηγούνται επιχειρήσεις των αλλά και υπηρεσίες άλλων δημοσίων φορέων προκειμένου να προχωρήσουν στην πρόσληψη 10.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών.

Το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση των 10.500 ατόμων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω και της ηλικίας τους θα περιλαμβάνει την πρόσληψη τους με μισθό μέχρι 600 ευρώ από 8 μέχρι 12 μήνες με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Στο πρόγραμμα θα εντάσσονται άνεργοι που βρίσκονται στο μητρώα του Οργανισμού τουλάχιστον επί δώδεκα (12) μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης υπαγωγής.

Ανάμεσα στις προϋποθέσεις θα είναι να εξακολουθούν να είναι άνεργοι κατά την προκήρυξη του προγράμματος και να κατέχουν κάρτα ανεργίας, την οποία ανανεώνουν.

Το 55ο έτος της ηλικίας τους, θα πρέπει να έχουνε συμπληρώσει  κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία.

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους 18-24 ετών

ΚΕΑ: Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ, κάρτες, κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για ανέργους και εποχική εργασία

Loading...
  • europalso

    ideascentral