ΟΑΕΔ: Εργασία σε ανέργους χωρίς να χάσουν τα δικαιώματά τους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/04/2017 - 10:19 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 27/04/2017 - 11:29

Τη δυνατότητα να εργαστούν άνεργοι του σε κονσερβοποιίες χωρίς να χάσουν όμως τα δικαιώματά τους ως εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ, δίνει νέα διάταξη.

Η εργασία αφορά στους καλοκαιρινούς μήνες και περιλαμβάνεται στο ν. 4461/2017 που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ) γνωστοποιεί ότι «Η ΕΚΕ που πλαισιώνεται από 17 μέλη, απασχολεί περισσότερα από 10.000 άτομα στη διάρκεια του καλοκαιριού, κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και πιο περιορισμένα τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο».

Μιλώντας στο Αθηναϊκό πρακτορείο ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας, Κώστας Αποστόλου, δήλωσε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και απηύθυνε ευρύ κάλεσμα στους Έλληνες εγγεγραμμένους στον να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους προσφέρεται.

Με την ισχύ της συγκεκριμένης διάταξης, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούσαν να εργαστούν την περίοδο του καλοκαιριού, χωρίς με την εποχιακή αυτή εργασία να χάσουν τα δικαιώματά τους ως εγγεγραμμένοι άνεργοι, μπορούν να το πράξουν, επισήμανε μάλιστα.

Σύμφωνα με την ΕΚΕ, το άρθρο 92 του ν. 4461/2017 αναφέρει χαρακτηριστικά: «Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού που πραγματοποίησαν ως και εβδομήντα ημερομίσθια ανά δωδεκάμηνο, μπορούν με αίτησή τους προς τον Ο.Α.Ε.Δ. να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο ανεργίας, αφαιρουμένου του ως άνω χρόνου εργασίας τους, και κάθε χρονικού διαστήματος κατά το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι.

Έτσι, κάθε ενδιαφερόμενος που είναι εγγεγραμμένος άνεργος, μπορεί να εργαστεί το καλοκαίρι στις κονσερβοποιίες, χωρίς να χάσει κανένα δικαίωμά του που προκύπτει από την ιδιότητά του αυτή».

ΟΑΕΔ: Επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους ηλικίας 18-24

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ: Μικρά τα ποσοστά λόγω ΚΕΑ

ΟΑΕΔ – Πώς ενεργοποιείται η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού 2017

Loading...
  • europalso

    ideascentral