ΟΑΕΔ – Δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις: Αιτήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔05/04/2017 - 12:17 | Author: Newsroom

: Πάνω από 1.000 ηλεκτρονικές αιτήσεις στο πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις, έγιναν την πρώτη ώρα αφότου άνοιξε η υπηρεσία της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ.

«Ο καιρός έχει φτιάξει και εμπνέει για κατασκηνώσεις. Από σήμερα ξεκίνησαν οι αιτήσεις και σε μόλις μία ώρα είχαμε 1.000 ηλεκτρονικές αιτήσεις στο πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις. Αυτό αποδεικνύει ότι φέτος θα πάει καλά. Δηλαδή θα έχει αυξημένη προσέλευση παιδιών στις κατασκηνώσεις» ανάφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο διευθυντής Γραμματείας της Διοίκησης του ΟΑΕΔ, Τάσος Πεχλιβανίδης.

Είναι η τέταρτη χρονιά που υλοποιείται το πρόγραμμα. Το 2014 συμμετείχαν 10.000 παιδιά, το 2015 περίπου 25.000, πέρυσι έλαβαν μέρος 37.000 και φέτος όλα δείχνουν ότι η συμμετοχή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. «Κάθε χρόνο πάμε και καλύτερα. Το πρόγραμμα αφορά δεκαπενθήμερη παραμονή σε κατασκηνώσεις για παιδιά εργαζομένων και ανέργων.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 28.000 ευρώ για το φορολογικό έτος 2015, οι οποίοι πέρυσι είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ ή έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δύο μηνών και συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω. Επίσης οι εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία τουλάχιστον τεσσάρων μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων» επισήμανε ο διευθυντής Γραμματείας της Διοίκησης του ΟΑΕΔ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 28.500.000 ευρώ, ενώ ο συνολικός αριθμός των δυνητικά ωφελούμενων παιδιών των δικαιούχων ανέρχεται στις περίπου 60.000. «Αν υπερβούμε τον αριθμό, τότε θα προβούμε σε μοριοδότηση. Όμως όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν θέσεις. Όσες αιτήσεις έγιναν υλοποιήθηκαν. Αν υπάρξει όμως μοριοδότηση τότε αυτοί που έχουν χαμηλότερα εισοδήματα θα πάρουν και περισσότερα μόρια» τόνισε ο κ. Πεχλιβανίδης.

Η υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Απριλίου, ενώ το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2017 έως τις 3 Σεπτεμβρίου του 2017 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και από 15 Ιουνίου 2017 έως 10 Σεπτεμβρίου 2017 για τα παιδιά με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω. Τα παιδιά μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση μέχρι 15 συνεχόμενες ημέρες κατ’ ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης.

http://www.newsbomb.gr/

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ από πιστοποιημένους χρήστες.

Κάντε ΕΔΩ την

Loading...
  • europalso

    ideascentral