ΟΑΕΔ: Διευρύνονται οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες – Οι αλλαγές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔07/02/2018 - 14:17 | Author: Newsroom

– Νέες υπηρεσίες θα έχουν στη διάθεσή τους οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι μέσω της ιστοσελίδας του (oaed.gr), προκειμένου να μειωθεί η αχρείαστη ταλαιπωρία που παρατηρείται από την προσέλευσή τους σε κάποιο υποκατάστημα του Οργανισμού.

Την ηλεκτρονική εγγραφή των ανέργων στα μητρώα του (oaed.gr) και την ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, από την πρώτη στιγμή χωρίς τη φυσική παρουσία του ανέργου, θα δρομολογήσει εντός του 2018 ο , εξαγγέλλει στην συνέντευξη της στο ένθετο «Καριέρα+Εργασία» της ΕΦΣΥΝ, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες για 7.180 θέσεις εργασίας σε 34 δήμους

«Εκτός από το τηλεφωνικό μας κέντρο που λειτουργεί άρτια, το νέο portal μας που συνεχώς βελτιώνεται και την υπηρεσία υποδοχής σε κάθε Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) του Οργανισμού, δρομολογούμε σύντομα την ηλεκτρονική εγγραφή των ανέργων και την ηλεκτρονική αίτηση για επίδομα ανεργίας, ως δυνατότητα κάθε ενδιαφερόμενου. Με τον περιορισμό της αναγκαίας φυσικής παρουσίας, θα μειωθούν στο ελάχιστο οι ουρές στα ΚΠΑ», λέει χαρακτηριστικά κ κ. Καραμεσίνη.

Παράλληλη, η Διοικήτρια του  παρουσιάζει τα προγράμματα που δρομολογεί ο Οργανισμός, εντός του 2018, τα οποία θα δημιουργήσουν συνολικά 60.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ εκτιμά ότι το ποσοστό της ανεργίας εντός του 2018 θα υποχωρήσει «οπωσδήποτε κάτω του 20% και μάλλον γύρω στο 19,5%».

ΟΑΕΔ: Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα πρόσληψης ανέργων έως 35 ετών

Τέλος, η κ. Καραμεσίνη ξεκαθαρίζει το τοπίο των επιδομάτων, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις παροχές του προς τους ανέργους,σημειώνοντας με έμφαση ότι στόχος του Οργανισμού είναι να «καταστεί μια σύγχρονη κοινωνική υπηρεσία, χρήσιμη πρωτίστως στους ανέργους, που έχουν δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και την προσωπική εξέλιξη, αλλά και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, παρέχοντας στις επιχειρήσεις το κατάλληλο εργατικό δυναμικό».

ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για το επίδομα ανεργίας σε απλήρωτους εργαζόμενους

Loading...
  • europalso

    ideascentral