ΟΑΕΔ: Αύξηση των ανέργων – Πού οφείλεται σύμφωνα με την Καραμεσίνη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔26/05/2017 - 13:00 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 26/05/2017 - 17:33

ΟΑΕΔ: Την δική της εξήγηση για την αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του (www.oaed.gr) έδωσε η διοικήτρια του οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, η οποία υποστήριξε ότι οφείλεται στις παροχές που προσφέρει η κάρτα ανεργίας στους κατόχους της.

Συγκεκριμένα, η κα Καραμεσίνη, σε άρθρο της που δημοσιεύθηκε στο ΑΠΕ, υποστήριξε ότι την περίοδο των δύο τελευταίων ετών: «η ψαλίδα μεταξύ της διοικητικά καταγραφόμενης (από τον ΟΑΕΔ) και της στατιστικά καταγραφόμενης (από την ΕΛΣΤΑΤ) ανεργίας έκλεισε. Οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ άνεργοι αποτελούσαν το 87% αυτών της τον Απρίλιο του 2017 έναντι 76% τον Απρίλιο του 2014».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με την κ. Καραμεσίνη αυτό συνέβη με κίνητρο «τα δικαιώματα και οφέλη που παρέχει το δελτίο ανεργίας, ο επανασχεδιασμός των προγραμμάτων απασχόλησης που έδωσε προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους και οι εκκλήσεις του ΟΑΕΔ προς τους νέους για να εγγραφούν προκειμένου να συμμετέχουν στα προγράμματα απασχόλησης που απευθύνονταν σε αυτούς και είναι:

Μοριοδότηση σε προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού μέσω στο δημόσιο τομέα. – Πρόσβαση σε προγράμματα απασχόλησης. – Συμμετοχή σε προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και παιδικών κατασκηνώσεων. – Παροχές ασθένειας σε είδος (υπό προϋποθέσεις). – Συμμετοχή σε πρόγραμμα προαιρετικής ασφάλισης όταν είναι πλησίον της σύνταξης, προκειμένου να θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης. – Ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. – Μείωση φόρου ή φοροαπαλλαγές (π.χ. ΕΝΦΙΑ). – Ένταξη σε ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν δάνεια, οφειλές κλπ. – Δωρεάν μετακίνηση σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΟΑΣΑ). – Έπίδομα θέρμανσης. – Δωρεάν παροχές δήμων (δημοτικά κολυμβητήρια, δημοτικά θέατρα κλπ.). – Προσφορές επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα (π.χ. εισιτήριο σε κινηματογράφους, θέατρα).

Τέλος, όπως υποστηρίζει η διοικήτρια του ΟΑΕΔ «η εγγεγραμμένη έχει αρχίσει από τον Μάρτιο να μειώνεται -ευθυγραμμιζόμενη με την τάση της στατιστικής ανεργίας – εφόσον πλέον υπερισχύουν οι έξοδοι από το μητρώο λόγω μεγάλης αύξησης των θέσεων εργασίας. Όμως, παρά την πτωτική της τάση, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων είναι τεράστιος και αποτελεί πρόκληση για τον ΟΑΕΔ που καλείται να τους παρέχει στήριξη και διέξοδο. Ο Οργανισμός θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του στην προσπάθεια για αισθητή αποκλιμάκωση της ανεργίας τα επόμενα χρόνια, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Εργασίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΑΕΔ

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral