ΟΑΕΔ: Αγώνας δρόμου για το εποχικό επίδομα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔18/09/2017 - 12:36 | Author: Newsroom

Πρόβλημα, στην καταβολή του εποχικού βοηθήματος που χορηγεί ο κάθε Φθινόπωρο σε χιλιάδες δικαιούχους φαίνεται πως δημιουργεί η θεσμοθέτηση της εθνικής σύνταξης. Και αυτό γιατί ενώ ο έχει έτοιμη την σχετική εγκύκλιο, δεν μπορεί να τη δημοσιεύσει, επειδή δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα γίνεται ή όχι η χορήγηση του επιδόματος σε δικαιούχους που πρόκειται να λάβουν τη εθνική σύνταξη.

Αιτία το γεγονός ότι η διάταξη του σχετικού νόμου (ν. 1836/89 άρθρο 22) τονίζει ότι το εν λόγω βοήθημα δεν χορηγείται για όσους λαμβάνουν την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ (486 ευρώ). Όμως τώρα πια, η συγκεκριμένη σύνταξη έχει αντικατασταθεί από την εθνική σύνταξη (384 ευρώ) για όσες αιτήσεις υποβάλλονται από 13 Μαΐου 2016 και μετά. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει νομοθετικό κενό που πρέπει να διορθωθεί για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και καταβολής του εν λόγω επιδόματος στους δικαιούχους.

Ήδη έχει ζητηθεί γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας για το θέμα. Στόχος είναι έως τα τέλη του μήνα να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και η όποια τροποποιημένη διάταξη ενσωματωθεί σε κάποιο νομοσχέδιο που θα βρίσκεται στη Βουλή προς ψήφιση ώστε να μπορέσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ να εκδώσουν την εγκύκλιο. Οπότε αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα η καταβολή του επιδόματος να ξεκινήσει από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά.

Το ειδικό εποχικό βοήθημα χορηγείται σε ένα μεγάλο αριθμό επαγγελματιών όπως οικοδόμους, δασεργάτες, καπνεργάτες, μουσικούς, χειριστές μηχανημάτων, ηθοποιούς, μισθωτούς τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου κα.

ΟΑΕΔ: Πρόσληψη Εκπαιδευτικού Προσωπικού για τις ΕΠΑΣ Μαθητείας Χίου, Κοζάνης και Ηρακλείου Κρήτης

Loading...
  • europalso

    ideascentral