ΟΑΕΔ: 4μηνη απασχόληση 13.000 άνεργων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/08/2016 - 08:24 | Author: Newsroom

με 4μηνη απασχόληση 13.000 άνεργων νέων αναμένεται να υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ το αμέσως προσεχές διάστημα.

Οι προκηρύξεις της δημόσιας πρόσκλησης για τα δύο νέα προγράμματα αναμένονται άμεσα. Αφορούν την απόκτηση , το πρώτο για 10.000 άνεργους νέους, ηλικίας 18 – 24 ετών και το δεύτερο για 3.000 άνεργους νέους ηλικίας 25 – 29 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ.

Οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα θα γίνονται ηλεκτρονικά από τις 22 Αυγούστου με την προϋπόθεση, ότι οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες διαθέτουν κλειδάριθμο.

Εάν δεν είναι εγγεγραμμένοι χρήστες στο πληροφοριακό σύστημα του και δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης σε αυτό (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό), οφείλουν να επισκεφθούν την υπηρεσία ΚΠΑ2 του Οργανισμού όπου ανήκουν, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πρόσφατο καταστατικό ή βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος, ΑΦΜ) και να τον προμηθευτούν, ώστε να υποβάλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Προϋπόθεση ένταξης της επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της λόγω καταγγελίας σύμβασης του προσωπικού της (απόλυση χωρίς αντικατάσταση) στο χρονικό διάστημα των 30 ημερολογιακών ημερών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Κάθε επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για έναν έως και δέκα ασκουμένους, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολεί (για έναν ωφελούμενο μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις με προσωπικό 0 – 3 άτομα, για δύο ωφελουμένους επιχειρήσεις με προσωπικό 4 – 9, για τρεις ωφελουμένους επιχειρήσεις με προσωπικό 10 – 19, για πέντε ωφελουμένους επιχειρήσεις με προσωπικό 20 – 30, για οκτώ ωφελουμένους επιχειρήσεις με προσωπικό 31 – 50 και για δέκα ωφελουμένους επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 50 ατόμων).

Loading...
  • europalso

    ideascentral