Ο Σόιμπλε πρόεδρος της γερμανικής Βουλής

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/10/2017 - 20:00 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: «O κύριος Bundestag». Μια νέα σελίδα ανοίγει στη ζωή του νέου προέδρου της γερμανικής Βουλής. Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Bundestag, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:  501 ψήφοι υπέρ του Σόιμπλε, 173 καταψήφισαν τον πρώην υπουργό Οικονομικών και 30 αποχές.

Ο βετεράνος της πολιτικής σκηνής της Γερμανίας με 45 χρόνια στη φαρέτρα του είναι και με τη «βούλα» πρόεδρος της 19ης γερμανικής Βουλής.

Αναλαμβάνοντας τη νέο του ιδιότητα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε τους βουλευτές να ξεσπάσουν σε γέλια.

«Πρέπει να πιέσω τον εαυτό μου;», ήταν τα πρώτα του λόγια από το βήμα της Bundestag, ενώ συνειδητοποιούσε ότι δεν ακουγόταν η φωνή του στο μικρόφωνο.

«Κάθε αρχή και δύσκολη», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και εξέφρασε τη μεγάλη εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι βουλευτές.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Bundestag, στην οποία συμμετέχουν 709 βουλευτές – αριθμός ρεκόρ- το πρωτοκλασάτο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών θα αναλάβει τη ηνία της ομοσπονδιακής Βουλής και θα βρεθεί αντιμέτωπο με το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα AfD κατόπιν ψηψοφορίας.

Άκρως εντυπωσιακή και συγκινητική είναι η φωτογραφία που κυκλοφορεί στα social media και δείχνει εργαζομένους του υπουργείου Οικονομικών να αποχαιρετούν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχηματίζοντας το μηδέν. Το μηδέν σχημάτισαν περίπου 400 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών φορώντας μαύρα κοστούμια για να συμβολίσουν το μεγάλο επίτευγμα στην εποχή Σόιμπλε: τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, τον οποίο στη Γερμανία αποκαλούν και «μαύρο μηδενικό».

Loading...
  • europalso

    ideascentral