Ο ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις και τα δημοσιεύματα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔30/03/2017 - 18:18 | Author: Newsroom

Για «καταστροφολογία» κάνει λόγο ο (efka.gov.gr) αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις και την καθυστέρηση που παρατηρείται.

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» της 30/3/2017 με γενικό τίτλο «Έγγραφο- σοκ», διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

Καθήκον και υποχρέωση της Διοίκησης αποτελεί η εποπτεία των δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σημειώματα όπως αυτό που επικαλείται το δημοσίευμα, με τα οποία επισημαίνονται τα θέματα που η Διοίκηση απευθύνει στα στελέχη προς αντιμετώπιση, αποτελούν απόδειξη χρηστής διοίκησης.

Όσον αφορά τη διεκπεραίωση των συντάξεων που εκκρεμούν προς εκκαθάριση μέχρι τον Οκτώβριο 2017, διαβεβαιώνουμε ότι ο στόχος θα επιτευχθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (), το τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2017 εκδόθηκαν και καταβλήθηκαν περισσότερες από 40.000 συντάξεις.

Με αυτά τα δεδομένα και με τον ρυθμό έκδοσης συντάξεων να αυξάνεται, όσο ομαλοποιείται η λειτουργία του , επιβεβαιώνεται ότι είναι εφικτός ο στόχος για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, χάρη και στην προσφορά στελεχών και υπαλλήλων του φορέα.

Επομένως, τα στοιχεία για τον ρυθμό έκδοσης και καταβολής συντάξεων διαψεύδουν την διακινούμενη καταστροφολογία.

Loading...
  • europalso

    ideascentral