Ντάισεμπλουμ: Τον Δεκέμβριο τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔16/11/2016 - 15:41 | Author: Newsroom

Στο θέμα του ελληνικού χρέους αναφέρθηκε την Τετάρτη από το Λονδίνο ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ έκανε λόγο για «πιο εποικοδομητικές παρά ποτέ» σχέσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές.

«Η τρέχουσα ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως είναι πολύ προσηλωμένη και εργάζεται πολύ πιο εποικοδομητικά από ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Υπάρχει ένας βαθμός αισιοδοξίας»Ειδικότερα, ο κ. Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε συνέδριο στη βρετανική πρωτεύουσα, επεσήμανε πως οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών είναι πιο εποικοδομητικές από ποτέ, προσθέτοντας πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, στη συνάντησή τους στις 5 Δεκεμβρίου.

«Η τρέχουσα ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως είναι πολύ προσηλωμένη και εργάζεται πολύ πιο εποικοδομητικά από ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Υπάρχει ένας βαθμός αισιοδοξίας» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Τον Δεκέμβριο, πρέπει να μιλήσουμε για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε τώρα και στα επόμενα χρόνια, μπορούν να εφαρμοστούν μια σειρά από μέτρα για το τέλος του προγράμματος» συμπλήρωσε.

Εν τω μεταξύ, στον λογαριασμό του, στο Twitter, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανήρτησε το ακόλουθο μήνυμα:

«Τα τελευταία χρόνια, όλοι μάθαμε πως η διάσωση μιας ηπείρου από τη δημοσιονομική καταστροφή δεν είναι εύκολη και δεν είναι πάντα δημοφιλής προς τους ψηφοφόρους. Επομένως, κατανοώ ότι κάποιοι πολιτικοί το βρίσκουν δύσκολο να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι πρέπει. Κατανοώ ότι χρειάζεται αποφασιστικότητα. Αλλά πρέπει να μείνουμε πιστοί στο σχέδιό μας. Γιατί ο δρόμος προς τον λαϊκισμό είναι γεμάτος με παράλυτους πολιτικούς».

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral