Ντάισελμπλουμ: Εντυπωσιακή η πρόοδος της Ελλάδας. Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για το χρέος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔29/11/2016 - 12:27 | Author: Newsroom

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισεμπλουμ, εξέφρασε σήμερα την ελπίδα να επιτευχθεί ως την επόμενη συνεδρίαση των υπουργών της ευρωζώνης, στις 5 Δεκεμβρίου, συνολική συμφωνία με την Ελλάδα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, δήλωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα έχει, ως σήμερα, σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο και ευελπιστεί πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την εδραίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Πρόσθεσε, ακόμα, πως η Ελλάδα οφείλει να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που είναι αναγκαίες, αλλά και οι άλλες χώρες της ευρωζώνης οφείλουν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Στόχος είναι η συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, κατέληξε ο κ. Ντάισελμπλουμ. Ο πρόεδρος του Eurogroup, δήλωσε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές, θα πρέπει να είναι «ρεαλιστές» στους δημοσιονομικούς στόχους που καθορίζονται για την Ελλάδα μετά το 2018, όταν kai θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές», είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επιστολή ευρωβουλευτών προς Ντάισελμπλουμ: Δίκαιη και αναγκαία η απαίτηση της Ελλάδας

Loading...
  • europalso

    ideascentral