Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τους θεσμούς. Έως την Κυριακή μπορούμε να κλείσουμε τη συμφωνία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔28/04/2017 - 11:05 | Author: Newsroom

Νέο γύρο διαβουλεύσεων θα έχει σήμερα το μεσημέρι το oικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών ενώ παράλληλα θα διεξάγονται συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων καθώς υπάρχουν ακόμη ανοικτά μέτωπα.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφουν την Παρασκευή ​το απόγευμα​ ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και τα άλλα στελέχη της κυβέρνησης έχοντας απέναντί τους -κυρίως- την εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντέλια Βελκουλέσκου και πάνω στο τραπέζι το σχέδιο μνημονίου από την πλευρά του Ταμείου. Kυβερνητικές πηγές δηλώνουν ότι οι περισσότερες από τις εκκρεμότητες της συμφωνίας έχουν ήδη κλείσει. Σήμερα αναμένεται η έναρξη των συζητήσεων ανάμεσα στους υπουργούς και τους επικεφαλής του κουαρτέτου «επί των κειμένων εργασίας», όπως ανέφερε χθες κυβερνητικός αξιωματούχος.

Όπως ανέφερε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, υπάρχει η ελπίδα ότι θα έχουμε συμφωνία μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. «Tο ΔΝΤ επιμένει σε πολλά θέματα που δεν μας αρέσουν αλλά η πρώτη εικόνα δείχνει πως δεν υπάρχει διάθεση κωλυσιεργίας εκ μέρους τους και θεωρώ ότι έως την Κυριακή μπορούμε να κλείσουμε τη συμφωνία. Τα πιο μεγάλα θέματα τα λύσαμε στη Μάλτα, τώρα έχουν μείνει από δύο-τρία μικρά διάσπαρτα ζητήματα σε όλα τα θέματα». Σημειώνεται, πάντως, ότι άλλο στέλεχος της διαπραγματευτικής ομάδας εκτίμησε ότι η συμφωνία θα έχει επιτευχθεί μέχρι την Τετάρτη.


thetoc

Loading...
  • europalso

    ideascentral