Νέο «χτύπημα» στα νοικοκυριά: Κόβονται επιδόματα αναπηρίας και κοινωνικές παροχές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/07/2017 - 11:55 | Author: Newsroom

 Την αντικοινωνική πολιτική που προτείνουν οι δανειστές τηρεί κατά γράμμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!  Σύμφωνα με αυτή, έρχονται ριζικές ανατροπές σε εργασιακά και κοινωνικά προνόμια, πλήττοντας βάναυσα τα ελληνικά νοικοκυριά.

{ad]

Τι σημαίνει αυτό; Πολλές τροποποιήσεις στα επιδόματα αναπηρίας και τις υπόλοπες κοινωνικές παροχές.

Το σίγουρο είναι ότι, οι υποσχέσεις του Υπουργείου Εργασίας δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια, καθώς το κυβερνητικό επιτελείο έταξε στους Θεσμούς τη δημιουργία μίας «Ενιαίας Αρχής Απόδοσης Επιδομάτων» με στόχο θεωρητικά να «ανανεωθεί» ο ΟΓΑ.

Δηλαδή, οι περικοπές στα , η ενοποίηση του ενιαίου επιδόματος τέκνων με το επίδομα τριτέκνων/πολυτέκνων, αλλά και η κατάργηση των περισσότερων κοινωνικών παροχών θα κάνουν το τοπίο ακόμη πιο «θολό» και τα νοικοκυριά να «τρέμουν»…

Οι Θεσμοί θέλουν όλο νέες περικοπές… Δεν σταματούν να ζητούν νέες μειώσεις και «ψαλίδια», ακόμη και από τα επιδόματα των αναπήρων. Αυτά είναι τα επώδυνα μέτρα που το κυβερνητικό επιτελείο χαρακτηρίζει «εξορθολογιστικά» και «μεταρρυθμιστικά»!

Ο χάρτης των περικοπών των προνοιακών και οικογενειακών επιδομάτων, αλλά και η μείωση των αναπηρικών θα «ανοίξει» στα μέσα του καλοκαιριού ενώ φέρεται να «κλείσει» μέχρι το τέλος του έτους και το αργότερο μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2018. Καθοδόν βρίσκεται και η ενοποίηση του ενιαίου βοηθήματος τέκνων με το επίδομα τριτέκνων-πολυτέκνων που χορηγεί ο ΟΓΑ, με άμεσο στόχο τη μείωση των κρατικών δαπανών. Οι αλλαγές που έρχονται εμπεριέχουν κατάργηση ή μείωση επιδομάτων μέσα από την αλληλοκάλυψη του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης.

Και δεν φτάνουν οι μειώσεις και οι περικοπές που ανατρέπουν τις ζωές όλων των ελληνικών νοικοκυριών, όλα δείχνουν πως καταφτάνουν άμεσα και οι αυξήσεις στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, επιπλέον φόροι, αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, περικοπές στις συντάξεις και τα επιδόματα των συνταξιούχων, μείωση των παρεχόμενων προνοιακών αγαθών, αλλά και ένα σωρό σκληρά και επώδυνα μέτρα που θα οδηγήσουν στην απόλυτη φτωχοποίηση όλους τους πολίτες.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral