Νέα μάχη ΝΔ-κυβέρνησης για το ταξίδι του Τσίπρα στο Παρίσι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/02/2017 - 21:37 | Author: Newsroom

Την Παρασκευή, με επιστολή του στη Βουλή, ο αντιπροέδρος της ΝΔ αιτήθηκε την κατάθεση του σχεδίου πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τις 27 μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, αφήνοντας υπαιιγμούς ότι το πανάκριβο κυβερνητικό τζετ χρησιμοποιήθηκε για άλλους σκοπούς…

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε εκτός από το σχέδιο πτήσης να κατατεθούν τα έγγραφα με τους ενδιάμεσους σταθμούς στους οποίους μεταστάθμευσε το κυβερνητικό αεροσκάφος και αιτήθηκε να δοθεί στη δημοσιότητα και η λίστα επιβαινόντων…

Το πρωί του Σαββάτου, σε συνέντευξή του στον Σκάι, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε να κατατεθεί το σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους για τις ημερομηνίες εκείνες, δηλαδή την Κυριακή 29 και την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος είναι για ειδική χρήση και δεν μπορεί να το παίρνει ο καθένας και το κόστος του να πληρώνεται από τον απλό πολίτη.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε πως το επίσημο δρομολόγιο του αεροπλάνου, έπρεπε να είναι «Αθήνα- Λισαβόνα, Λισαβόνα Αθήνα» αλλά διερωτήθηκε σαφώς, αν κατά την επιστροφή του «ο κ. Τσίπρας πήγε και κάπου αλλού».

«Εγώ ζητάω τα σχέδια πτήσης. Είναι επίσημα έγγραφα και να μην διανοηθούν να επικαλεστούν απόρρητο», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, ζητώντας και τη λίστα των επιβατών.

Αργά το απόγευμα, μέσω της γνωστής τακτικής των non papers, μέσω άτυπης ενημέρωσης δηλαδή, ήρθε η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Με το συγκεκριμένο σημείο, από το πρωθυπουργικό γραφείο παραδέχθηκαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός μετά την σύνοδο της Λισαβόνας, επισκέφθηκε το Παρίσι.

Το επιχείρημα των συνεργατών του κ. Τσίπρα ήταν ότι ο πρωθυπουργός στη γαλλική πρωτεύουσα είχε συναντήσεις με υποψήφιους επενδυτές: «Εκεί είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ολόκληρο το non paper του Μεγάρου Μαξίμου:
Τις τελευταίες ώρες ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ διακινεί σε δημοσιογραφικούς κύκλους αήθεις και ψευδείς πληροφορίες ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το κρατικό αεροσκάφος για να πάει διακοπές.
Τον ενημερώνουμε ότι το βαρύ πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, τόσο το ελληνικό όσο και το διεθνές, δεν του επιτρέπει να ξεκουραστεί ούτε στο σπίτι του, πόσο μάλλον στο εξωτερικό.
Για να τελειώσει όμως η σπέκουλα και για να γνωρίζει ο λαός ότι έχει να κάνει με κοινούς συκοφάντες, ας ακούσει ο κος Αντιπρόεδρος της ΝΔ:
Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27.01 μέχρι και την Κυριακή 29.01 έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία ήταν ενήμερη τόσο η Ελληνική Πρεσβεία όσο και Η Γαλλική Κυβέρνηση.
Εκεί είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες.
Επέστρεψε στην Αθήνα την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.
Την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου το πρωί αναχώρησε από την Αθήνα για την Σερβία, ενώ την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής.
Από ότι φαίνεται είναι ακριβώς το αποτέλεσμα της συνεδρίασης αυτής που έχει οδηγήσει τα πανικόβλητα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να κατασκευάζουν συγκρούσεις στο εσωτερικό της Κυβέρνησης τη μια μέρα και να διακινούν ανυπόστατες ειδήσεις και ψεύδη την επόμενη.
Θα ήταν προτιμότερο όμως να σιωπούν αν θέλουν να αποφύγουν τον αυτοεξευτελισμό τους.
Σε κάθε περίπτωση πάντως θα όφειλαν αν είχαν στοιχειώδη αυτοσεβασμό, να αφήνουν τα παιδιά του Πρωθυπουργού έξω από την πολιτική αντιπαράθεση. Η στάση τους είναι αρκούντως χυδαία και χωρίς να αναφέρονται σε αυτά.
ΥΓ. : Σε επόμενη ανακοίνωση μας θα μπορούσαμε να τους ενημερώσουμε και για το καθημερινό διαιτολόγιο του Πρωθυπουργού αλλά και άλλων μελών της Κυβέρνησης.

Ακολούθησε επίσημη ανακοίνωση από την Νέα Δημοκρατία, που σχολίασε για το γεγονός πως «ο πρωθυπουργός – προφανώς μαζί με την οικογένειά του – πήγε στο Παρίσι, με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου, ενώ έπρεπε να επιστρέψει από τη Λισαβόνα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:
«Το Μέγαρο Μαξίμου παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός – προφανώς μαζί με την οικογένειά του – πήγε στο Παρίσι, με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου, ενώ έπρεπε να επιστρέψει από τη Λισαβόνα.
Αν είχε πάει για να δει επενδυτές, θα το είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων.
Τώρα γνωρίζουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός γιατί ο κ. Τσίπρας θέλει τόσο πολύ να μείνει στην εξουσία.
Μεγάλη ζωή για εκείνον, πολύ σκληρή για τους Έλληνες».

Στο θέμα όμως επανήλθε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, που ζητά από το Μέγαρο Μαξίμου την λίστα των επιβατών του κυβερνητικού αεροσκάφους…

Loading...
  • europalso

    ideascentral