Νέα δημοσκόπηση:16 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔01/12/2016 - 21:53 | Author: Newsroom

Μεγαλώνει η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονία για την τηλεόραση του Σκάι.

Η αξιωματική αντιπολίτευση στη νέα δημοσκόπηση προηγείται με 16 ποσοστιαίες μονάδες του κυβερνώντος κόμματος: Παίρνει 32% , έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε, το προβάδισμα της ΝΔ με αθλητικούς όρους έφτανε στο double score αφού η αξιωματική αντιπολίτευση είχε προβάδισμα με 30% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 15% που ελάμβανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή η δημοσκόπηση καταγράφει double score: 32% για τη ΝΔ, έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένει τρίτο κόμμα με 8% η Χρυσή Αυγή. Ακολουθεί με 6% το ΚΚΕ, στο 5,5% βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ κοντά στο όριο εισόδου στη Βουλή με 3% βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Εκτός βουλής «βλέπει» η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τόσο τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όσο και το Ποτάμι.

H έρευνα καταγράφει τη γενική απαισιοδοξία των Έλλήνων για τις εξελίξεις στο μέλλον. Περίπου 9 στους 10 από τους ερωτηθέντες για τη δημοσκόπηση δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης. Το 51% των ερωτηθέντων λέει όχι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ πάντως, λένε ναι σε κάλπες σε ποσοστό 64%. Οχι σε εκλογές λέει το 66% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 70,5%, έναντι ποσοστού μόλις 12% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της ΝΔ σταθεροποιείται στην πρώτη θέση στην ερώτηση του καταλληλότερου για τη θέση του πρωθυπουργού με 36%. Ταυτόχρονα αναδεικνύεται και δημοφιλέστερος πολιτικός με δεύτερο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


H διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ το Νοέμβριο

Υπενθυμίζεται ότι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το Νοέμβριο στις 15 ποσοστιαίας μονάδες. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκέντρωνε ποσοστό 30% έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας διευρύνει τη διαφορά από τον Οκτώβριο: Τότε η διαφορά των δύο κομμάτων βρισκόταν στις 12,5 μονάδες υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ΝΔ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του Σκάι καταγράφει ανοδική πορεία και η ψαλίδα υπέρ της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει κάθε μήνα.

Τρίτο κόμμα και το Νοέμβριο παρέμενε η Χρυσή Αυγή με 7%, ακολουθούσε το ΚΚΕ με 5,5% , η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% , ενώ στη Βουλή έμπαιναν σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral