Μπαλάφας για αφορολόγητο και συντάξεις: “Οι πολίτες γνώριζαν από το 2015”

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔02/04/2017 - 22:32 | Author: Newsroom

Την άποψη πως οι πολίτες είχαν ενημερωθεί από την κυβέρνηση πως θα υπάρξουν νέα μέτρα, βάσει της συμφωνίας του 2015, εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Μπαλάφας επισήμανε τα εξής: «Ο ελληνικός λαός γνώριζε ότι θα έρθουν νέα, δύσκολα μέτρα, όπως η μείωση του αφορολόγητου ή μείωση των συντάξεων. Αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις προσπαθούμε να λειάνουμε με την διαπραγμάτευση. Τα υπόλοιπα είναι τζάμπα μαγκιές».

Ο υφυπουργός υπενθύμισε μάλιστα πως η κυβέρνηση έχει υπογράψει μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης 1% επί του ΑΕΠ και αύξηση της φορολογητέας ύλης κατά 1% επί του ΑΕΠ.

«Ναι» στα μέτρα από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ο υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής εμφανίστηκε βέβαιος πως σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τα μέτρα που θα έρθουν στην Βουλή. «Είμαι απόλυτος σε αυτό. Και η δική μας κοινοβουλευτική ομάδα και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα ψηφίσουν τα μέτρα».

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η αξιολόγηση θα τελειώσει άμεσα αλλά με συμβιβασμούς. ο κ. Μπαλάφας διατύπωσε την εκτίμηση πως τα μέτρα που θα συμφωνηθούν δεν θα θίγουν τους μικρομεσαίους.

«Τα μέτρα θα θίγουν ένα τμήμα τη μεσαία τάξη και όχι τους μικρομεσαίους. Αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε. Οι περικοπές στις συντάξεις θέλουμε να ισχύσουν το 2020, 2021 και 2022 ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως θα υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα».

«Γίνανε και στραβές στο προσφυγικό»

Ο κ. Μπαλάφας παραδέχεται πως υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί στο προσφυγικό. «Σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Και εμείς και η ελληνική κοινωνία έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατόν αλλά έχουν γίνει και στραβές. Υπήρξαν και αδυναμίες».

Σχετικά με τις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ακύρωση της συμφωνίας στο προσφυγικό, ο κ. Μπαλάφας δηλώνει: «Μας ανησυχούν οι απειλές του κ. Ερντογάν. Δεν υπάρχει, όμως, λόγος να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Πιστεύω οι απειλές του θα μείνουν σε φραστικό επίπεδο».
«Κανένα μελανό στοιχείο για τον Μπαλαούρα»

Ερωτηθείς για το έκτακτο επίδομα που καταβλήθηκε τα περασμένα Χριστούγεννα στους χαμηλοσυνταξιούχους και το οποίο εισέπραξαν βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, ο κ. Μπαλάφας απαντά: «Είμαι τόσο σίγουρος ότι δεν υπάρχει το παραμικρό μελανό στοιχείο για τον Μάκη τον Μπαλαούρα, όσο θα ήμουνα για τον εαυτό μου. Βεβαίως τέτοια περιστατικά υπήρξαν, αλλά πρόθεσή μας ήταν να δοθεί μια οικονομική βοήθεια στους χαμηλοσυνταξιούχους» επισημαίνει ο κ. Μπαλάφας.

Τέλος, ο κ. Μπαλάφας στρέφει τα βέλη του κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σχολιάζοντας: «Δεν λέω ότι έχει προβλήματα με μίζες αλλά από αυτόν και κάτω γινόταν όργιο. Καλά, δεν πήρε χαμπάρι;».

Loading...
  • europalso

    ideascentral