Μοσκοβισί: Μην προσποιούμαστε, ξεχωριστή περίπτωση η Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔21/06/2018 - 19:00 | Author: Newsroom

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα πρέπει «να επινοήσουν ένα νέο τρόπο» για να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα τον Αύγουστο, επισημαίνει ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο Politico.

«Αυτό δεν είναι κάτι συνηθισμένο» αναγνωρίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, προσθέτοντας πως «θα ήταν λάθος να προσποιούμαστε ότι η περίπτωση της Ελλάδας είναι ακριβώς η ίδια με της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου».

Ο κ. Μοσκοβισί επαναλαμβάνει ωστόσο ότι «δεν πρέπει να πάμε προς την αντίθετη κατεύθυνση και να δημιουργήσουμε ένα ‘μεταμφιεσμένο’ τέταρτο πρόγραμμα». «Δεν θέλω η τρόικα ή τα θεσμικά όργανα να πάνε στην Αθήνα απλά με διαφορετική αμφίεση» σημειώνει.

«Προφανώς όμως» συμπληρώνει, «θα πρέπει να παρακολουθούμε αποφασιστικής σημασίας θέματα με αρκετά λεπτομερείς δεσμεύσεις, αυτό που ονομάζεται ενισχυμένη εποπτεία».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος διευκρινίζει ότι οι λεπτομέρειες σχετικά με αυτή την εποπτεία θα είναι μεταξύ των βασικών θεμάτων που θα πρέπει να επιλυθούν στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο κ. Μοσκοβίτσι δεν υποτιμά τη σημασία της συνάντησης. «Φανταστείτε ότι δεν ήμασταν να μην βρούμε λύση (στο σημερινό Eurogroup). Ποιο θα ήταν το μήνυμα που θα στέλναμε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 28ης Ιουνίου;» διερωτάται.

Τονίζει παράλληλα πως «δεν έχουν λυθεί όλα» αλλά «βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο». «Έχουμε τα βασικά στοιχεία για να παράξουμε ένα αποτέλεσμα. Είμαι πραγματικά σίγουρος» δηλώνει.

Loading...
  • europalso

    ideascentral