Μητσοτάκης: Απέτυχε η κυβέρνηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/02/2017 - 21:25 | Author: Newsroom

Επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τη Λέσβο, σχετικά με την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι απέτυχε στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης λόγω ιδεοληψιών επισημαίνοντας ότι η κατάσταση στο κέντρο της Μόριας αλλά και σε άλλα νησιά αποτελεί απόδειξη της διαχειριστικής αποτυχίας της κυβέρνησης .

Ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Μεταναστυτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Στον αντίποδα εξήρε τις θυσίες και το έργο των κατοίκων της Μυτιλήνης, που, όπως είπε, «υπονομεύονται από την ανικανότητα κάποιων άλλων».

Παρουσίασε πρόγραμμα πέντε σημείων της ΝΔ για την αποσυμφόρηση των νησιών, που θα περιλαμβάνει άμεση μείωση των προσφύγων που φιλοξενούνται εκεί, επιτάχυνση των διαδικασιών για χορήγηση ή μη ασύλου στους αιτούντες και καταγραφή των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να την κλείσει άμεσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επισημαίνοντας ότι όσο καθυστέρει τόσο μεγαλώνει ο λογαριασμός.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, μείωση του ΕΝΦΙΑ σε δύο χρόνια στο 30%, μείωση του ΦΠΑ στα νησιά από το 24% στο 13%, όταν η ΝΔ έρθει αναλάβει τη διακυβέρνηση.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες να υποστηρίξουν τη ΝΔ, λέγοντας πως είναι έτοιμη να αναλάβει τα ηνία. «Ελάτε μαζί μας. Εμπιστευθείτε μας. Είμαστε έτοιμοι», είπε.

Loading...
  • europalso

    ideascentral