Με νέα χαράτσια θα επιβαρύνουν την τσέπη των αγροτών οι δασικοί χάρτες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔08/04/2017 - 12:02 | Author: Newsroom

Σε βαρύ κι έντονα αρνητικό κλίμα άρχισε ο διάλογος στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για το δασικό νομοσχέδιο, με τα προβλήματα να "φωτογραφίζοναι"

και σε πολιτικό επίπεδο.

Η ΝΔ, η ΔΗΣΥ και το ΚΚΕ υποστηρίζουν πως μαζί με τον δασικό νόμο έρχονται νέα χαράτσια προς τους πολίτες ενώ διαπιστώνουν πως ναι μεν πολλά σημεία είναι θετικά ωστόσο υπάρχουν αρκετές ασάφειες.

Από πλευράς του, ο αν. υπουργός, Σωκράτης Φάμελλος, τονίζει ότι με το νομοσχέδιο επιτυγχάνεται μια σημαντική πολιτική αλλαγή και καλεί τους πολιτικούς να τοποθετηθούν υπέρ αυτής.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας, με τη σειρά του κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως ως αντιπολίτευση, όταν ήρθε ο νόμος 4280/2014 – τον οποίο σήμερα «απλώς τροποποιεί ως κυβέρνηση και τον εκθειάζει» – έλεγε πως «βάζει ταφόπλακα στα δάση» και «περιέχει φωτογραφικές διατάξεις».

Πιο συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι έρχεται νέο χαράτσι για τους αγρότες το οποίο θα φτάσει έως και τα 300 εκατ. ευρώ – εξηγώντας πως επιβάλλεται μέσω του τέλους αντιρρήσεων και άλλων επιβαρύνσεων που θα κληθούν να καταβάλουν χιλιάδες αγρότες που χρησιμοποιούν ως αγρούς εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις.

Επιπλέον, σχολίασε ότι μόνο για την περιοχή της Θεσσαλίας, όπου ο χαρακτηρισμός δασικών εκτάσεων αφορά αγρούς 300.000 στρεμμάτων, οι παραγωγοί θα κληθούν να πληρώσουν έως και 150 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί πως αναφορικά με τη Θεσσαλία, η ΝΔ ετοιμάζει τροπολογία την οποία θα καταθέσει τη Μ. Δευτέρα.

Πηγή κειμένου:

eleftherostypos.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral