Μαξίμου και ΝΔ διασταυρώνουν τα ξίφη τους: Κατηγοριές για συστράτευση της ΝΔ με το ΔΝΤ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/02/2017 - 00:01 | Author: Newsroom

Συνεχίζεται η κόντρα της κυβέρνησης με τη ΝΔ με ανταλλαγή ανακοινώσεων.

Το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι υιοθετεί την σκληρή γραμμή του ΔΝΤ.

« Η ΝΔ συνεχίζει να μη βρίσκει ούτε μία λέξη για το ΔΝΤ. Είναι φανερό, πλέον, ότι υιοθετεί τη γραμμή του Ταμείου για σκληρά μέτρα χωρίς καμία διαπραγμάτευση. Για τον κ. Μητσοτάκη η «εθνική γραμμή» έχει ταυτιστεί με την «καρέκλα»» αναφέρει το Μαξίμου. Επαναλαμβάνει δε ότι «το παρελθόν της διαπλοκής και του ρουσφετιού τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα. Και δεν μπορεί να επανέλθει». Επικρίνοντας τα «10 χαρακτηριστικά παραδείγματα» που ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή την Τετάρτη ο Κ. Μητσοτάκης, το Μαξίμου απαντά πως «ο διαγωνισμός για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ, επί κυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, κηρύχθηκε άγονος και ουδέποτε υπήρξε πρόταση 300.000.000 ευρώ!» και πως «στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, της οποίας την πλήρη εφαρμογή ζητά, βρίσκεται μεταξύ άλλων και η κλιμακωτή φορολόγηση της μικροζυθοποιΐας, την οποία προ ημερών δεσμευόταν πως θα καταργήσει».

Επαναλαμβάνει τέλος την φράση Τσίπρα προς τον κ. Μητσοτάκη ότι «το να ζητάτε εκλογές, ενώ δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση, ή απερισκεψία είναι ή χρήσιμη ηλιθιότητα».

Απαντώντας τη ΝΔ σχολιάζει πως «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρίσκεται σε πανικό. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να μεταφέρει το παιχνίδι στο αγαπημένο της γήπεδο. Αυτό του διχασμού, του φανατισμού, των ψεμάτων και του λαϊκισμού. Δεν θα την ακολουθήσουμε».

Η Πειραιώς προσθέτει ότι σε κάθε περίπτωση η αλήθεια δεν κρύβεται και σημειώνει: «O κ. Τσίπρας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τα νέα σκληρά μέτρα, που έχει ήδη συμφωνήσει. Ας το καταλάβουν καλά. Και επίσης: Ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που εκλιπαρούσε για βοήθεια το ΔΝΤ, με την επιστολή του υπουργού οικονομικών κ. Τσακαλώτου, στις 23 Ιουλίου 2015 και το καλούσε σε “συνέχιση της συνεργασίας”. Ο κ. Τσίπρας κατάφερε να ξεπουλήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο πουλήθηκε μια ελληνική εφαρμογή για ταξί. Όσο για τις τράπεζες, καλό θα ήταν να μη λέει λέξη! Η ζημιά που έχει προκαλέσει στο τραπεζικό σύστημα από το κλείσιμο των τραπεζών, τα capital controls και τον τρόπο που έκανε την ανακεφαλαιοποίηση είναι ανυπολόγιστη».

Loading...
  • europalso

    ideascentral